Στόχος της Θεσσαλίας οι Γερμανοί τουρίστες

Στόχος της Θεσσαλίας οι Γερμανοί τουρίστες

- in Αγορές, Γερμανική
14
0
perifereia-thessalias

Η Θεσσαλία, εναποθέτοντας πολλές από τις ελπίδες της στις δράσεις του εναλλακτικού τουρισμού, που αναπτύσσονται σε διάφορα μέρη του γεωγραφικού της χώρου, με σκοπό να προσελκύσει Γερμανούς τουρίστες, βάζει… πλώρη για τη διεθνή τουριστική έκθεση «Tour Natur», που θα γίνει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Μοχλός κινητοποίησης προς αυτό τον στόχο, είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων και επιχειρηματιών, προκειμένου να οργανώσει το δυνατόν καλύτερα την τουριστική της αυτή αποστολή, ζητώντας τη συμβολή όλων, προς όφελος όλων.

Ειδικότερα στη διάρκεια της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης κ. Αθανάσιος Παιδής, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης όλων των φορέων (δήμων, Επιμελητήριων… κ.ά.) και κυρίως των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, ώστε να κατακτήσουν το κοινό των Γερμανών και η Θεσσαλία να αποτελέσει πόλο έλξη τουριστών που επιλέγουν διακοπές συνδυασμένες με περιπετειώδεις δράσεις στη φύση, όπως ράφτιγκ, ορειβασία, κανό καγιάκ, πεζοπορία σε περιπατητικά μονοπάτια κ.ά.

«Είναι απαιτητικό κοινό. Θέλουν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα, που να εξυπηρετούν κάθε ανάγκη τους…», υποστήριξε ο κ. Παιδής για τους Γερμανούς τουρίστες, βάσει των εμπειριών που έχει ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τις δύο προηγούμενες συμμετοχές της στην ίδια τουριστική έκθεση.

Ο κ. Παιδής, προέτρεψε τη συμμετοχή όλων, προς την επίτευξη του τελικού στόχου, ζήτησε προτάσεις και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας στο αντικείμενο του εναλλακτικού τουρισμού, στη διεθνή έκθεση, θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το παιχνίδι είναι ομαδικό… Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, δεν θα μοιράσουμε την πίτα!».

Τη στήριξή του στο φιλόδοξο εγχείρημα, κατέθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου ν. Λάρισας, κ. Δημ. Αδάμ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, όπως αντίστοιχα τη θετική ανταπόκρισή της εξέφρασε και η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «απαιτείται συστηματική δουλειά, ολοκληρωμένα πακέτα προσφοράς και άριστη συνεργασία όλων για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Στη σημαντικότητα της συλλογικότητας στην αποστολή και στην οργάνωση ενός πλήρους και πλούσιου τουριστικού πακέτου, που θα γίνει το δέλεαρ για τους Γερμανούς τουρίστες, αναφέρθηκε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Ελένη Κατσαρού, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τα πορίσματα των δύο προηγούμενων συμμετοχών, στην εν λόγω έκθεση, διαπιστώνεται πως οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και συγκεκριμένα δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στη φύση, αποτελούν πόλο έλξης για τους Γερμανούς.

Να σημειωθεί ότι η διεθνής τουριστική έκθεση «Tour Natur», θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου και προσφέρει μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού, όπως πεζοπορία, hiking, trekking κ.ά.

Στη χθεσινή σύσκεψη, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βάσω Χρόνη, η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών κ. Ελενα Καματέρη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γεώργιος Ζαφείρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, εκπρόσωποι του ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Καφετεριούχων Λάρισας κ.ά.

Πηγή:Eleftheria.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Ανοδική η πορεία της κρουαζιέρας το 2016

Σάρκα και οστά παίρνει η χάραξη και εφαρμογή