ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ     

“80% κάτω ο τουρισμός το καλοκαίρι του 2020” λέει το Heronia Travel

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί εντός Ελλάδος για τους Έλληνες τουρίστες για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, είναι οι Κυκλάδες και η Πελοπόννησος.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Ένας από τους κυριάρχους παίκτες στον χώρο του τουρισμού και ιδιοκτήτης του Heronia Travel, κ. Νάσος Τρέντζος, μιλάει στο protothema.gr, για τον εγχώριο, τον εισερχόμενο και τον VIP τουρισμό σε μία σαιζόν που μετράει πληγές…

- Ποιοι είναι φέτος οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους έλληνες τουρίστες και γιατί;

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί εντός Ελλάδος για τους Έλληνες τουρίστες για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, είναι οι Κυκλάδες και η Πελοπόννησος. Οι μεν Κυκλάδες γιατί υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία τα οποία είναι φιλικά στις οικογένειες τα λεγόμενα «familyclubs» με πολλές προσφερόμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες που απασχολούν τα παιδιά (π.χ νεροτσουλήθρες) με ανταγωνιστικές τιμές και οικονομικές τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων . Από την άλλη η Πελοπόννησος αποτελεί μια εξίσου σημαντική γεωγραφική περιοχή με πολλά ξενοδοχεία «Familyclubs» με τις αντίστοιχες προσφερόμενες υπηρεσίες και μερικά από αυτά με παροχές AllInclusive όπου εδώ δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης με ιδιωτικό μέσο χωρίς να απαιτούνται επιπλέον έξοδα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεδομένης της δύσκολης περιόδου κάποια «θερινά όνειρα» μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ισχύει;

Η αλήθεια είναι ότι φέτος, λόγω της πανδημίας, και ελλείψει πελατών που απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε βίλλες πριβέ με τις αντίστοιχες παροχές, πολλοί Έλληνες οι οποίοι δεν θέλουν να επιλέξουν ξενοδοχείο, έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν μια από τις πολυτελείς βίλλες που διαχειριζόμαστε στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο, και να νιώσουν την απόλυτη πολυτέλεια σε πολύ προσιτές τιμές. Έτσι λοιπόν δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουν το όνειρο αυτό, κάτι που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευτικό λόγω της υψηλής ζήτησης από το εξωτερικό και των «υψηλών» τιμών που απαιτούσαν οι ιδιοκτήτες.

Τι θα προτείνατε σε μία οικογένεια με μικρά παιδιά και χαμηλό budget;

Η πρότασή μας για μια οικογένεια η οποία έχει χαμηλό budget είναι να κινηθεί χερσαία σε πολύ καλά 3*ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν πρωινό και έχουν όλες τις ανέσεις και τις παροχές για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα;

Η πληρότητα σε γενικές γραμμές αυτό το καλοκαίρι, που πραγματικά είναι «διαφορετικό» για όλους μας λόγω της πανδημίας , παρόλο που κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες είχαν μια καλή τιμολογιακή πολιτική και οι Έλληνες στήριξαν τον εγχώριο τουρισμό είναι στο 15-20% και αγγίζει το 40% την περίοδο του 15 Αύγουστου. Οπότε θεωρώ πως αν κάποιος ακόμη και την τελευταία στιγμή θελήσει να αποδράσει για λίγες μέρες θα μπορέσουμε να τον εξυπηρετήσουμε.

Τι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο ή με αεροπλάνο;

Βασική προϋπόθεση για εκείνους που θα ταξιδέψουν με πλοίο ή αεροπλάνο είναι να εφαρμόζουν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο για το δικό τους καλό όσο και για εκείνο των άλλων.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος, από οικονομικής άποψης, για να πάει κάποιος φέτος διακοπές;

Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες, ωστόσο η καλύτερη περίοδος από οικονομικής πλευράς είναι μετά τις 20/8 καθώς επίσης και ο Σεπτέμβριος όπου οι τιμές μειώνονται σημαντικά και η εξυπηρέτηση είναι πάντοτε καλύτερη υπό την έννοια της αποσυμφόρησης των ταξιδιωτών.

Ποια είναι η άποψή σας για τα ταξίδια στο εξωτερικό;

Όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τα μακρινά όπου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τζίρου μας, αντιλαμβάνεστε ότι ο βασικός παράγοντας είναι οι αερομεταφορείς, από τους οποίους εξαρτάται το αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι οι πτήσεις καθώς επίσης κι η χώρα επιλογής του ενδιαφερόμενου επιτρέπει την είσοδο τουριστών. Εφόσον επιτρέπεται η είσοδος και αφού εφαρμόζονται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην πράσινη ζώνη χωρών, τότε είναι ασφαλές να ταξιδέψεις τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας.

Που κυμαίνεται η ζήτηση από τους τουρίστες για Ελλάδα;

Είναι γεγονός ότι η φετινή χρονιά θεωρείτο από τις καλύτερες χρονιές ενισχύοντας σημαντικά την οικονομία της χώρας μας, κατά συνέπεια και του ΑΕΠ. Με το γενικό lockdownόμως στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα η ζήτηση σημείωσε μεγάλη μείωση και ο κλάδος του τουρισμού ενώ ήταν προετοιμασμένος να φιλοξενήσει εκατομμύρια ταξιδιώτες άρχισαν οι ακυρώσεις δειλά – δειλά, και έπειτα σωρηδόν, ασχέτως αν ήμασταν από τις χώρες που αντιμετωπίσαμε θετικά την πανδημία. Το ποσοστό της μείωσης που έχουμε σήμερα αγγίζει το 80% γενικά, με μικρές εξαιρέσεις κατά τόπους και συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

Δεδομένου ότι πολλοί δεν θα πάνε φέτος το καλοκαίρι διακοπές, υπάρχει ζήτηση αλλά και ευκαιρίες για ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδος, για το προσεχές φθινόπωρο ή χειμώνα;

Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις, ο κόσμος είναι προβληματισμένος και φυλάγεται ακόμη. Όσο εξελίσσεται το φαινόμενο της πανδημίας, είναι απροσδιόριστο το ποσοστό που επιθυμεί να ταξιδέψει. Εξάλλου, εμείς εδώ στο HERONIAκάθε ταξίδι το κάνουμε εμπειρία, και θα είμαστε έτοιμοι όπως κάνουμε εδώ και 43 χρόνια, με υπευθυνότητα να προτείνουμε ασφαλείς προορισμούς για τους φίλους μας ταξιδιώτες! Γιατί … έτσι αξίζει το ταξίδι!

Τι θα λέγατε σε κάποιον που δεν έχει αποφασίσει ακόμη τις διακοπές του;

Εφόσον αποφασίσει να ταξιδέψει, να απευθυνθεί σε γραφείο οργάνωσης εκδρομών γιατί θα έχει πλήρη ασφάλεια και απόλυτη φροντίδα, πολύ περισσότερη από ένα μηχάνημα κράτησης, που δεν γνωρίζει ποιος και πού είναι και επιλέγοντας τον προορισμό να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα γιατί η Υγεία μας είναι πάνω από όλα.

https://www.protothema.gr/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Πόσα ΞΟΔΕΥΕΙ ο ΕΟΤ για διαφήμιση σε Google, Twitter, CNN, Travel Channel κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

To State Department προειδοποιεί .. «Αποφύγετε όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια στην Ελλάδα»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Ο αποκλεισμός της Ισπανίας από τη Βρετανία δίνει προβάδισμα σε ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία και Ιταλία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Κάθετη πτώση 78% της κίνησης επιβατών στα αεροδρόμια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι για την ένταξη από το “παράθυρο” των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο «Τουρισμός για Όλους»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Πόρος: Τέλος τα πάρτι, κλείνουν μπαρ, λαϊκές αγορές, απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Mια παγκόσμια ωρολογιακή βόμβα, ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής για να «σωθεί» ο τουρισμός τον Αύγουστο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

85% κάτω τα έσοδα τον Ιούλιο - Βούλιαξε ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

Με τεχνογνωσία... Ιμπιζα τα πριβέ πάρτι κορονοϊού στη ΜΥΚΟΝΟ!!