ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Προορισμοί      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ     

Αιτωλοακαρνανία: Σε «αχαρτογράφητα νερά» ο τουρισμός

«Ο κόσμος δεν ήρθε και δεν ξέρουμε αν θα έρθει. Τα πράγματα στην Αιτωλοακαρνανία είναι πάρα πολύ ρευστά σε συνάρτηση με τον τουρισμό. Ευελπιστούμε να δουλέψουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με εσωτερικό τουρισμό».

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Σε αχαρτογράφητα νερά συνεχίζει να κινείται ο τουρισμός στην Αιτωλοακαρνανία, ένα περίπου μήνα μετά τη λήξη της καραντίνας, λόγω του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει στη «Σ» ο ξενοδόχος Σπύρος Φλώρος, πρώην Γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας: «ο κόσμος δεν ήρθε και δεν ξέρουμε αν θα έρθει. Τα πράγματα στην Αιτωλοακαρνανία είναι πάρα πολύ ρευστά σε συνάρτηση με τον τουρισμό. Ευελπιστούμε να δουλέψουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με εσωτερικό τουρισμό».

Παράλληλα, απαισιόδοξο σημάδι είναι οι σχεδόν καθημερινές ακυρώσεις πτήσεων από διάφορες χώρες προς το αεροδρόμιο του Ακτίου. Κάποιοι από τους τουρίστες που προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο είχαν προορισμό την Πάλαιρο, τον Μύτικα και την Βόνιτσα ή επισκέπτονταν την περιοχή η οποία αποτελεί μείζονα προορισμό για την Αιτωλοακαρνανία, τη Ναύπακτο. Τίποτα όμως από όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει.

«Ελπίζαμε στους τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες, οι οποίοι άλλες χρονιές επισκέπτονταν την περιοχή μας, αλλά βλέπουμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έξαρση του κορονοϊού στις χώρες αυτές και μάλιστα προσφάτως η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορα της προς την Ελλάδα. Συνεπώς όλα είναι αβέβαια. Επιπροσθέτως, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Παλαίρου, που κατά κανόνα δούλευαν με τουρίστες από το εξωτερικό δεν άνοιξαν ακόμη και δεν ξέρουν αν θα ανοίξουν» επισήμανε ο κ. Φλώρος.

Ακόμη και στη Ναύπακτο τα πράγματα είναι ρευστά, αν και έχει «δεξαμενή» για επισκέπτες – τουρίστες από την Πάτρα και την Αθήνα. «Ακόμη και στη Ναύπακτο τα πράγματα είναι ρευστά, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Ευελπιστούμε στον εσωτερικό και τον κοινωνικό τουρισμό. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τον τουρισμό με διάφορα προγράμματα και στόχος είναι οι μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, που παραδοσιακά δουλεύει περισσότερο ο τουρισμός στη χώρα μας. Στην ενίσχυση αυτή ποντάρουμε πολύ ώστε να μην πάει εντελώς χαμένο το καλοκαίρι. Στην παρούσα φάση οι πληρότητες στην Αιτωλοακαρνανία είναι εξαιρετικά χαμηλές και σε τίποτα δεν θυμίζουν καλοκαίρι ή έστω έναρξη σεζόν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σπύρος Φλώρος, μιλώντας και ως αντιδήμαρχος Τουρισμού, πρόσθεσε πως ο δήμος για να βοηθήσει την προβολή της πόλης και την τοπική οικονομία εξασφάλισε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (από 8 έως 16 του μηνός) την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών.

Νίκος Αγγελόπουλος Εφημερίδα “Συνείδηση”

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες που έλαβαν οικονομική βοήθεια λόγω κορονοϊού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Πώς άνοιξε ξανά η Ισπανία για τον τουρισμό (BBC VIDEO)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας διχάζει τους Ισπανούς - “Άσχημα νέα για τον τουρισμό”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Ξενοδοχεία στην Τουρκία γεμάτα χιλιάδες τουρίστες από την Ουκρανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Η πανδημία αλλάζει τα σχέδια διακοπών στις πέντε μεγαλύτερες αγορές για τον ελληνικό Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Νέα ήθη .. Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους τουρίστες βγαίνουν χωρίς μάσκα σε Ίμπιζα και Μαγιόρκα!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Η αγωνία για την έκβαση της σεζόν ανεβαίνει και στην Κρήτη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Κέρκυρα: Οι ελπίδες για περιορισμό των απωλειών στους Άγγλους!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

“Το καλοκαίρι της απογοήτευσης” γράφει (και) για την Ελλάδα η Handelsblatt