ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Προορισμοί      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ     

Χάθηκε για φέτος ο τουρισμός από Ισραήλ προς Ρόδο και Κω!

Όνειρο θερινής νυκτός είναι για τη Ρόδο το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ. Τελικά, παρά τις προσδοκίες των επιχειρηματιών και των εμπόρων το νησί δεν θα δεχθεί επισκέπτες από την αγορά του Ισραήλ.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:
Όνειρο θερινής νυκτός είναι για τη Ρόδο το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον προορισμό που συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Τελικά, παρά τις προσδοκίες των επιχειρηματιών και των εμπόρων το νησί δεν θα δεχθεί επισκέπτες από την αγορά του Ισραήλ.
 
Η απώλεια των συγκεκριμένων τουριστών, αποτελεί σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς σημαντική πλήγμα σε μία σεζόν όπου ο κάθε επισκέπτης και η κάθε αγορά «μετρούν».
 
Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που αφορά στους ταξιδιώτες από το Ισραήλ και ισχύει από χθες Δευτέρα 17 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, θα επιτρέπεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια για τους επιβάτες από το Ισραήλ κατ’ ανώτατο όριο εξακοσίων (600) ατόμων την εβδομάδα, οι οποίοι προβλέπεται ότι θα εισέρχονται αποκλειστικά μέσω αεροπορικών συνδέσεων στους αερολιμένες Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» και Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας».
 
Η NOTAM αποκλείει το αεροδρόμιο της Ρόδου όπως και της Κω, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού να δηλώνουν ότι δεν κατανοούν το σκεπτικό της απόφασης αυτής, ενώ κάνουν λόγο για ακόμη ένα «χτύπημα» κάτω από τη μέση για τη Ρόδο.
 
Η αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν, όπως αναφέρουν παράγοντες του τουρισμού, να εξασφαλίσουν την ασφαλή είσοδο των επισκεπτών από το Ισραήλ και στη Ρόδο.
 
«Η αλήθεια είναι πως εκπλαγήκαμε αρνητικά από την απόφαση αυτή και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη λογική στην οποία εδράζεται. Πρόκειται παραδοσιακά για πάρα πολύ σημαντική αγορά για τη Ρόδο. Στηρίζει την τοπική οικονομία, εμπορικές επιχειρήσεις, εστιατόρια κ.ο.κ. Ειδικά φέτος που έχουμε ανάγκη κάθε τουριστική αγορά η απώλεια των επισκεπτών από το Ισραήλ είναι σημαντική», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης.
 
Η κίνηση του Σαββατοκύριακου
 
Αυξημένη ήταν η κίνηση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το νησί δέχθηκε 168 πτήσεις τσάρτερ συνολικά (συμπεριλαμβανομένων των τσάρτερ εσωτερικού και των πτήσεων των ιδιωτικών αεροσκαφών) οι οποίες μετέφεραν περίπου 20.000 επισκέπτες.
 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυξημένη πληρότητα παρουσιάζουν (μέχρι στιγμής) οι πτήσεις από την Αγγλία. Σχεδόν σε κάθε αεροσκάφος, οι θέσεις είναι κατειλημμένες κατά 100%. Αντίθετα, μικρότερες είναι οι πληρότητες στις πτήσεις από τη Γερμανία. Σε αρκετές από αυτές οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 50%. Παρ΄ όλα αυτά, οι τουριστικές ροές από τη Γερμανία παρουσιάζουν σταθερότητα από την πρώτη μέρα που άνοιξε η σεζόν μέχρι και σήμερα και αναμένεται να συνεχισθούν ομαλά.
https://www.dimokratiki.gr/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ