ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Προορισμοί      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ     

«Ένας προορισμός, χιλιάδες επιλογές. Με ασφάλεια ασφαλώς στην Κατερίνη» - Ξεκινά η καμπάνια της προβολής

Με κεντρικό σύνθημα «Ένας προορισμός, χιλιάδες επιλογές – Με ασφάλεια ασφαλώς στην Κατερίνη» ο κεντρικός δήμος της Πιερίας ξεκινά την καμπάνια προβολής της περιοχής που συνδυάζει μοναδικά θάλασσα και βουνό, πλούσια ιστορία και σύγχρονες υποδομές.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Με κεντρικό σύνθημα «Ένας προορισμός, χιλιάδες επιλογές – Με ασφάλεια ασφαλώς στην Κατερίνη» ο κεντρικός δήμος της Πιερίας ξεκινά την καμπάνια προβολής της περιοχής που συνδυάζει μοναδικά θάλασσα και βουνό, πλούσια ιστορία και σύγχρονες υποδομές.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης μιλάει στο GRTimes.gr για τους στόχους της καλοκαιρινής σεζόν, τις αλλαγές στον σχεδιασμό που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού και για τα μελλοντικά σχέδια για την ανάδειξη της Κατερίνης ως προορισμού 365 μέρες τον χρόνο.

Πώς εξελίσσεται το πλάνο της τουριστικής προβολής;

Συγκροτήσαμε για πρώτη φορά επιτροπή τουρισμού, που αποτελείται κυρίως από ανθρώπους του κλάδου, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζόμενους. Στόχος μας ήταν ο δήμος να παίξει έναν συντονιστικό ρόλο στην προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, της προβολής της ίδιας της Κατερίνης, ώστε να αναδειχτούν τα πλεονεκτήματά μας και σε μια πιο οργανωμένη βάση να βοηθήσουμε όσο γίνεται το τουριστικό επιχειρείν.

Η επιτροπή σχεδίασε τις δράσεις, το σχέδιο εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ και ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάμε την καμπάνια μας με σύνθημά μας «Ένας προορισμός, χιλιάδες επιλογές. Με ασφάλεια ασφαλώς στην Κατερίνη».

Πόσο άλλαξε τον σχεδιασμό η πανδημία του κορωνοϊού

Στο μεσοδιάστημα από τη συγκρότηση της επιτροπής προέκυψε η πανδημία, οπότε αυτό που είχαμε ως πλάνο, δηλαδή συμμετοχή σε διεθνή φόρα, εκθέσεις, εκ των πραγμάτων αναθεωρήθηκε.

Η Πιερία, η Κατερίνη είχε βασικό σημείο αναφοράς τις βαλκανικές χώρες και κυρίως τη Σερβία. Έτσι κάναμε focus στους Έλληνες με στόχευση στους όμορους νομούς, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, φυσικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά -γιατί όχι- και στους Αθηναίους, οι οποίοι μέσα σε 3,5 ώρες μπορούν να φτάσουν στις φιλόξενες ακτές μας.

Μακάρι τον Αύγουστο να ανοίξουν τα σύνορα. Μας είναι αναγκαίοι και οι ξένοι, αλλά κυρίως απευθυνόμαστε στους Έλληνες. Με όλη αυτήν την αμφιβολία σε σχέση με τα σύνορα εμείς οφείλουμε να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αντιστοιχεί. Είναι μία ευκαιρία και οι Έλληνες να γνωρίσουν καλύτερα την Πιερία, αυτοί που παλαιότερα την επισκέπτονταν να την ξαναγνωρίσουν.

Ποια είναι η εικόνα του τουρισμού αυτή τη στιγμή;

Είναι η ίδια εικόνα που επικρατεί σε όλη τη χώρα. Υπάρχει μία κινητικότητα, όχι σημαντική. Οι πληρότητες είναι χαμηλές και αν καταφέρουμε να καλύψουμε το 30% θα είναι επιτυχία. Οι επισκέψεις του Σαββατοκύριακου, τουλάχιστον, θα είναι αρκετά έντονες, γιατί θα έρθουν πολλοί για ημερήσιες εκδρομές. Ελπίζουμε, όμως, ότι θα το τολμήσουν οι Έλληνες και θα έρθουν και για διακοπές.

Τι μπορεί να δει στην Κατερίνη ένας επισκέπτης;

Τα πάντα. Τον Όλυμπο των 12 θεών, τα Πιέρια με τις 9 μούσες, το αρχαίο Δίον, τους αρχαιολογικούς χώρους του Μακρύγιαλου και της Μεθώνης, ενώ η Βεργίνα βρίσκεται σε απόσταση 40 λεπτών. Η Θεσσαλονίκη είναι στη μισή ώρα, ακόμη και τα Μετέωρα είναι στη 1,5 ώρα. Δεν είμαστε ο ομφαλός της γης, αλλά είμαστε δίπλα στο σπίτι των θεών.

Τα χωριά μας είναι ιδιαίτερα, έχουμε ξεχωριστή γαστρονομία, τους Δρόμους του Κρασιού, δάση για πεζοπορία, ποδηλατικές διαδρομές. Ό,τι μπορεί να ζήσει κάποιος στην περίοδο των διακοπών μπορεί να τα βρει εδώ.

Έχουμε τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε γαλάζιες σημαίες, συνολικά έξι σε ακτή μήκους έξι χιλιομέτρων.

https://www.grtimes.gr/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ