ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Εναλλακτικός Τουρισμός      Προορισμοί      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ     

Έτοιμη η εκβάθυνση στο ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, αλλά χωρίς κρουαζιερόπλοια

Διακαή πόθο επί δεκαετίες αποτελούσε η εκβάθυνση του λιμανιού του Ναυπλίου δηλώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι λόγω της πανδημίας ο τουρισμός κρουαζιέρας έχει παύσει.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Διακαή πόθο επί δεκαετίες αποτελούσε η εκβάθυνση του λιμανιού του Ναυπλίου δηλώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι λόγω της πανδημίας ο τουρισμός κρουαζιέρας έχει παύσει.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι ολοκληρώθηκαν και τα υποέργα, της εκβάθυνσης του λιμανιού, που ούτως ή άλλως είναι γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, μιλώντας για «Ένα ιστορικά τεράστιο έργο».

Όπως δηλώνει «Το έργο αυτό που αποτελούσε διακαή πόθο επί δεκαετίες υλοποιήθηκε μέσα στην πιο δύσκολη για τη χώρα μας εποχή και με τις πιο γραφειοκρατικά σκληρές συνθήκες. Είναι ένα έργο παρακαταθήκη το οποίο θα επιτρέπει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κρουαζιερόπλοιων να μπαίνουν στο λιμάνι με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει για τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας ο τουρισμός κρουαζιέρας έχει παύσει. Είναι όμως περισσότερο από σίγουρο ότι με την επανεκκίνηση του ο προορισμός λιμάνι Ναυπλίου αναβαθμίζεται πολύπλευρα».

Ο κος Κωστούρος επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά τί περιλαμβάνει το έργο:
1. Εκβάθυνση του διαύλου και της λιμενολεκάνης.
2. Αποκατάσταση και υποστήριξη των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων από το ΠΙ ως το τέλος του κρηπιδώματος στο νέο λιμάνι
3. Υποστήριξη των έργων με φυσικούς ογκόλιθους στην περιοχή “Μπανιέρες”.
4. Εφαρμογή του διεθνούς κώδικα ασφαλείας.
5. Κατασκευή προστατευτικού πρίσματος φράγματος απο πετρώματα στο ακρομόλιο (φάρος)

https://anagnostis.org/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ