ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Επιχειρηματικότητα      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ     

Η «Brown Hotels» έβαλε μπροστά το project για το πρώην «Βιέννη» στη Θεσσαλονίκη

Το επόμενο βήμα για την μετατροπή του διατηρητέου κτιρίου, του άλλοτε ξενοδοχείου «Βιέννη», σε σύγχρονο ξενοδοχείο ανώτερης κατηγορίας, κάνει η ισραηλινή αλυσίδα «Βrown Hotels»

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Η εκπόνηση των μελετών για το «Βιέννη» σαφώς και αποτελεί μία καλή είδηση για τα τουριστικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, καθώς η υγειονομική κρίση και το lock down που προκλήθηκε λόγω covid-19, είχαν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που επηρέασαν δυσμενώς τόσο την αγορά ακινήτων, όσο και τον τουριστικό κλάδο.

Ο νέος ιδιοκτήτης, όπως αποδεικνύεται, ήταν και παραμένει αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του επενδυτικού του σχεδίου, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την αποχώρηση του ενοικιαστή (Mediterranean College) από το ακίνητο, με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, όπως και έγινε.

Η εκπόνηση των μελετών για το «Βιέννη», αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί είναι δηλωτική των προθέσεων του επενδυτή που τον προηγούμενο μήνα εγκαινίασε, στην Αθήνα, το «Brown Acropol», ενώ πρόκειται να ανοίξει ακόμη τέσσερα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα αλλά και να μετατρέψει το μεγάλο κτίριο, της πρώην Καπναποθήκης Μιχαηλίδη, επί της οδού Δωδεκανήσου, επίσης σε ξενοδοχείο.

Η ιστορία του «Βιέννη»

Το «Βιέννη», που προηγουμένως ανήκε στον Αθανάσιο Μαντά, κτίστηκε μεταξύ των ετών 1925-1931 σε σχέδια Ι. Καμπανέλλου.  Το ξενοδοχείο που αρχικά ανήκε στον Κωνσταντίνο Μανωλά, είχε τρεις ορόφους και 55 δωμάτια. Το «Βιέννη» έχει πλούσια και ταραχώδη ιστορία καθώς στη διάρκεια της Κατοχής στέγασε τα τάγματα ασφαλείας του Δάγκουλα, ενώ με την απελευθέρωση και για μερικούς μήνες, χρησιμοποιήθηκε από τον ΕΛΑΣ. Στη συνέχεια και για κάποια χρόνια λειτούργησε πάλι σαν ξενοδοχείο, χρήση που σταδιακά εγκαταλείφθηκε με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο τα καταστήματα του ισογείου.

Το κτήριο αγοράσθηκε από τον Αθ. Μαντά το 1994. Μετά από μελέτη προστέθηκε 4ος όροφος σε εσοχή και, το 1997, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έγινε η αποκατάστασή του. Στο κτήριο των περίπου 3.000 τ.μ., φιλοξενήθηκαν για χρόνια η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων και το Σύμφωνο Σταθερότητας. Από το 2012 ως και φέτος τον Ιούλιο, στο κτίριο στεγάσθηκε το Mediterranean College.

Το διατηρητέο κτίσμα, που χρησιμοποιείτο μέχρι πολύ πρόσφατα, είναι σε καλή κατάσταση αλλά οπωσδήποτε η μετατροπή του σε ξενοδοχείο θα απαιτήσει σημαντικές επεμβάσεις.

Το νέο ξενοδοχείο της «Brown Hotels», το πρώτο στη Θεσσαλονίκη, θα είναι δυναμικότητας 77 δωματίων και θα διαθέτει εστιατόριο, μπαρ και conference room. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες με το πέρας της αρχιτεκτονικής μελέτης.

Σχετικά με την Brown Hotels

Η αλυσίδα «Brown Hotels», με έδρα το Τελ Αβίβ, είναι φημισμένη για τη μοναδικότητα των boutique hotels που διαθέτει σε πολλές σημαντικές πόλεις του κόσμου. Στο portfolio της αλυσίδας ανήκουν τα Brown TLV, Brown Beach House, The Poli House, Dave Gordon, The Lighthouse, Dave Levinsky τα οποία βρίσκονται στο Τελ Αβίβ, καθώς και τα Villa Brown Jerusalem και Villa Ba’Moshava στην Ιερουσαλήμ. Διαθέτει επίσης το ξενοδοχείο Brown Beach House Croatia στην πόλη Τρογκίρ της Κροατίας.

Η αλυσίδα «Brown Hotels» ιδρύθηκε το 2010 από τους Leon Avigad και Nitzan Perry, εξελίσσοντας την επιθυμία των επιχειρηματιών να δημιουργήσουν ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους τουρίστες την πραγματική κουλτούρα και τη δημιουργικότητα του νεανικού πληθυσμού της κάθε πόλης, αλλά και να επανασυστήσουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της.

Η «Brown Hotels» εγκαινίασε επτά νέες ιδιοκτησίες στο Ισραήλ το διάστημα 2019/2020 και έως το 2023 θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, με νέες ιδιοκτησίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα για την Ελλάδα σημειώνεται ότι από τις 18 Ιουνίου η Ομόνοια υποδέχτηκε το ανανεωμένο «Brown Acropol», ενώ το στρατηγικό πλάνο για την επέκταση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων συνεχίζεται αρχικά με το άνοιγμα τεσσάρων επιπλέον ξενοδοχείων στην Αθήνα, με πρώτο το «DAVE Red Athens», 87 δωματίων, που σε συνδυασμό με την ανανεωμένη πλατεία Ομονοίας θα αναπλάσουν την περιοχή, όπως η εταιρεία φιλοδοξεί ότι θα συμβεί στο μέλλον, με ξενοδοχεία στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

https://www.grtimes.gr/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ