ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      COVID-19      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΔΙΕΘΝΗ     

Η Ισπανία έκλεισε 55 παραλίες για να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση του ιου

Η Ισπανία αναγκάστηκε να κλείσει μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της μετά από πλήθος επισκεπτών που συγκεντρώθηκαν στις ακτές το Σαββατοκύριακο.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Η Ισπανία αναγκάστηκε να κλείσει μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της μετά από πλήθος επισκεπτών που συγκεντρώθηκαν στις ακτές το Σαββατοκύριακο.

Αξιωματούχοι στην Ανδαλουσία, στη νότια Ισπανία, έκλεισαν 55 παραλίες λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση των Βρετανών για να ταξιδέψουν στη χώρα χωρίς να χρειαστεί να καραντίνα για 14 ημέρες μετά την επιστροφή.

Συνολικά, 29 παραλίες στην Κόστα ντελ Σολ της Μάλαγα - μια από καιρό αγαπημένη στους Βρετανούς τουρίστες - έφτασαν σε πλήρη χωρητικότητα την Κυριακή, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να τις κλείσουν σε μια προσπάθεια να αποφύγουν μια δεύτερη κορύφωση του κορονοϊού.

14 ακόμη έκλεισαν στο Κάντιθ, 9 στην Ουέλβα, 2 στο τουριστικό σημείο Αλμερία και 1 στη Γρανάδα, εν μέσω ανησυχιών ότι η κοινωνική απόσταση είχε καταστεί αδύνατη στις παραλίες.

Οι περισσότερες θεωρείται ότι έχουν κλείσει προσωρινά κατά τις πιο πολυσύχναστες ώρες της ημέρας και θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Diario Sur. Τα παραπάνω έρχονται ως συνέχεια στο γεγονός ότι αξιωματούχοι στις περιοχές της Καταλονίας και της Γαλικίας αναγκάστηκαν να θέσουν τουλάχιστον 270.000 άτομα στο lockdown, μετά την έξαρση του Covid-19 στις περιοχές.

Περισσότεροι από 200.000 κάτοικοι στην Segrià, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Lleida στα δυτικά της Καταλονίας, δεν θα επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την περιοχή, εκτός εάν είναι  εργαζόμενοι.

Αξιωματούχοι έλαβαν δραστικά μέτρα αφού αναφέρθηκε αύξηση 60 κρουσμάτων σε 24 ώρες, με περισσότερες από 4.000 μολύνσεις στην περιοχή. Την Κυριακή, η βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας επέβαλε επίσης περιορισμούς, με μόνο εκείνους που ταξιδεύουν για εργασία να επιτρέπεται να φύγουν ή να εισέλθουν στην παράκτια περιοχή της A Mariña μέχρι την Παρασκευή.

Ωστόσο, το ξέσπασμα της Ισπανίας φαίνεται γενικά να τεθεί υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα η βρετανική κυβέρνηση να θεωρήσει τη χώρα ασφαλή για ταξίδια.

Είναι μία από τις χώρες στη λίστα «εξαιρέσεων», που σημαίνει ότι οι Άγγλοι τουρίστες δεν χρειάζεται να απομονωθούν για 14 ημέρες όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ούτε όταν φτάσουν στην Ισπανία.

https://metro.co.uk/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 4.8.2020

2 στους 3 ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ προτιμούν να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ τις διακοπές τους παρά να φορέσουν ΜΑΣΚΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 4.8.2020

«Η Κύπρος έχει ανοίξει στους Βρετανούς τουρίστες μόνο θεωρητικά» - Δραματική η κατάσταση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 4.8.2020

“Η Κρήτη αυτό το καλοκαίρι μοιάζει με ταινία χωρίς ηθοποιούς: Όλοι εξαφανισμένοι.”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 4.8.2020

2021 .. ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ για τον τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 4.8.2020

Τίτλοι τέλους στη φετινή τουριστική σεζόν

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 3.8.2020

Τα ρέστα τους παίζουν οι ξενοδόχοι – Πού ποντάρουν τον Αύγουστο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 3.8.2020

Περισσότερες από 100.000 τουρίστες τον Ιούλιο στη Ρόδο - Σταθερά ανοδική τάση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 3.8.2020

Υπό κατάρρευση και τον Ιούνιο ο τουριστικός κλάδος της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ λόγω του κορονοϊού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 3.8.2020

Η πανδημία ενισχύει τον τουρισμό στη Γερμανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 1.8.2020

Τέλος οι ΟΡΘΙΟΙ στα μπαρ - Τι ισχύει για τις ΠΑΡΑΛΙΕΣ