ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΔΙΕΘΝΗ     

Η Tripadvisor δοκιμάζει μυστικά την υπηρεσία Reco συνδέοντας καταναλωτές με ταξιδιωτικούς πράκτορες

Η υπηρεσία, γνωστή ως Reco, λειτουργεί τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και μέσω μιας εφαρμογής smartphone για συσκευές Apple, δίνοντας στους ταξιδιώτες πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροσώπων με χρέωση 199 $ κάθε φορά.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Πίσω από τα παρασκήνια στο Tripadvisor τους τελευταίους μήνες, ξεκίνησαν οι εργασίες σε μια νέα πλατφόρμα για τη σύνδεση των καταναλωτών με "σχεδιαστές ταξιδιών" που θα σχεδιάσουν και θα κλείσουν το ταξίδι τους.

Η υπηρεσία, γνωστή ως Reco, λειτουργεί τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και μέσω μιας εφαρμογής smartphone για συσκευές Apple, δίνοντας στους ταξιδιώτες πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροσώπων με χρέωση 199 $ κάθε φορά.

Η Tripadvisor αναφέρει ότι το έργο είναι μια δοκιμή beta στις ΗΠΑ και δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική του.

Οι ταξιδιώτες επιλέγουν ημερομηνίες για ένα ταξίδι, διάρκεια διαμονής, τύπο (απόδραση, φεστιβάλ, επανένωση, κρουαζιέρα κ.λπ.), εύρος προϋπολογισμού, ενδιαφέροντα και "ατμόσφαιρα" (ρομαντικό, πνευματικό, χαλαρό κ.λπ.) και στη συνέχεια η Reco προσφέρει μια σειρά που ταιριάζει με πράκτορες με εμπειρία σε αυτούς τους τομείς.

Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν έναν πράκτορα, να μάθουν για την εμπειρία τους, να επικοινωνήσουν και να αρχίσουν να δημιουργούν ένα δρομολόγιο και να κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι.

Η Reco λέει ότι οι πράκτορες θα κάνουν κράτηση και θα συντονίσουν τις λεπτομέρειες του ταξιδιώτη για το ταξίδι και θα χειριστούν τυχόν ζητήματα. Αναφέρει ότι υπάρχει μια διαδικασία ελέγχου για τους "σχεδιαστές ταξιδιών" για να περάσουν προτού μπορέσουν να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα.

Θα αντιμετωπίσουν έναν αριθμό ελέγχων, συμπεριλαμβανομένης της επανεξέτασης τυχόν επαγγελματικών αδειών ή διαπίστευσης που κατέχουν, ασφάλισης αστικής ευθύνης, συστάσεων και οργανισμών υποδοχής.

Το Tripadvisor δεν λέει τόσο πολύ για το Reco, μόνο ότι είναι μια «νέα ιδέα στον προγραμματισμό ταξιδιών που εξετάζουμε να κάνουμε πιο ολοκληρωμένους τους επόμενους μήνες». Παρά την «δοκιμαστική» φύση του έργου, υπάρχουν σχέδια για μια ώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η λαβή του Twitter για την υπηρεσία Jetsetter που ανήκει στο Tripadvisor, η οποία αγοράστηκε το 2013, φαίνεται να έχει μεταφερθεί σε έναν νέο λογαριασμό @HelloReco πριν από μερικούς μήνες, δίνοντάς της περίπου 48.000 ακόλουθους.

Η ιδέα της χρήσης ενός κεντρικού διαδικτυακού σημείου για τη σύνδεση των καταναλωτών με τα πρακτορεία ταξιδιών πραγματικής ζωής υπάρχει εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αλλά έχει δει πολλές καταστροφές υψηλού προφίλ στην πορεία.

Σχετικά με το ζήτημα των προηγούμενων προσπαθειών που έχουν αποτύχει, ένας αξιωματούχος του Tripadvisor λέει ότι η εταιρεία «δοκιμάζει πάντα τρόπους που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους ταξιδιώτες. Η παγκόσμια εμβέλεια και εμπιστοσύνη της μάρκας Tripadvisor μας δίνει ένα ισχυρό πλεονέκτημα».

Πηγή: PhocusWire

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες που έλαβαν οικονομική βοήθεια λόγω κορονοϊού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Πώς άνοιξε ξανά η Ισπανία για τον τουρισμό (BBC VIDEO)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας διχάζει τους Ισπανούς - “Άσχημα νέα για τον τουρισμό”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Ξενοδοχεία στην Τουρκία γεμάτα χιλιάδες τουρίστες από την Ουκρανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Η πανδημία αλλάζει τα σχέδια διακοπών στις πέντε μεγαλύτερες αγορές για τον ελληνικό Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Νέα ήθη .. Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους τουρίστες βγαίνουν χωρίς μάσκα σε Ίμπιζα και Μαγιόρκα!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Η αγωνία για την έκβαση της σεζόν ανεβαίνει και στην Κρήτη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Κέρκυρα: Οι ελπίδες για περιορισμό των απωλειών στους Άγγλους!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

“Το καλοκαίρι της απογοήτευσης” γράφει (και) για την Ελλάδα η Handelsblatt