ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Προορισμοί      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ     

Ισχύς εν τη ενώσει για το τουριστικό μέλλον του Δ. Κομοτηνής

Τελικός στόχος, όπως επαναδιατύπωσε ο Κίμωνας Λεχούδης, είναι ο Δ. Κομοτηνής να προσελκύσει επισκέπτες όλο τον χρόνο.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Τους επαγγελματίες του τουρισμού συνάντησε η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, προκειμένου να συσκεφτούν γύρω από την τουριστική καμπάνια #visitkomotini.

Η κλειστή σύσκεψη έλαβε χώρα υπό τον φετινό μεγάλο αστερίσκο του κορωνοϊού, με όλους να συνομολογούν ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα φέτος στον τουρισμό, όπως έχει καταγράψει αναλυτικά ο «Χ». Γι’ αυτό, μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κίμωνας Λεχούδης έκανε έκκληση προς τον εσωτερικό τουρισμό να στηρίξει το παραλιακό μέτωπο του Δ. Κομοτηνής, το οποίο -όπως είπε- είναι υγειονομικά ασφαλές, απουσία εισερχόμενων τουριστών/κρουσμάτων.

Συνεργασία με τους επαγγελματίες
Με δεδομένη την φετινή χρονιά, που μάλλον θα πάει χαμένη, Δημοτική Αρχή και επαγγελματίες στρέφουν το βλέμμα στο μέλλον. Γι’ αυτό στη σύσκεψη συμμετείχαν ξενοδόχοι, επαγγελματίες του τουρισμού, Επιμελητήρια, ΤΕΕ Θράκης, προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις όλων, καθώς «μόνο όφελος έχουμε από μία μεγάλη συνεργασία» σύμφωνα με τον κο Λεχούδη, ο οποίος έθεσε τον στόχο «να είμαστε όλοι μαζί βήμα-βήμα σε ό,τι σχεδιάζουμε».

Ενημέρωσε επίσης, ότι «το δικό μας πλάνο (εν. της Δημοτικής Αρχής) είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά θελήσαμε να αφομοιώσουμε και τις προτάσεις (που κατατέθηκαν)».

Έρευνα για τον τουρισμό
Εν τω μεταξύ, προχωράει η ποιοτική αναβάθμιση της ιστοσελίδας visitkomotini, με νέες φωτογραφίες και βίντεο από πολλά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Κομοτηνής.

Τελικός στόχος, όπως επαναδιατύπωσε ο Κίμωνας Λεχούδης, είναι ο Δ. Κομοτηνής να προσελκύσει επισκέπτες όλο τον χρόνο. Προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό το διάστημα διεξάγεται μία έρευνα αναφορικά με το τουριστικό ‘προφίλ’ του Δήμου, ώστε να φανεί ποιοι καταναλώνουν τώρα που απουσιάζει ο εισερχόμενος τουρισμός, άρα εμμέσως να φανεί και το αποτύπωμα του εισερχόμενου τουρισμού.

Ο χρονικός ορίζοντας παρουσίασης της έρευνας τοποθετείται στις αρχές του ’21, προκειμένου η Δημοτική Αρχή -την Άνοιξη του ’21 σύμφωνα με τον κο Λεχούδη- να παρουσιάσει και να βάλει μπρος το τουριστικό πλάνο τριετίας της, με βάση τα δεδομένα που θα έχουν εξαχθεί.

http://www.xronos.gr/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Πόσα ΞΟΔΕΥΕΙ ο ΕΟΤ για διαφήμιση σε Google, Twitter, CNN, Travel Channel κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

To State Department προειδοποιεί .. «Αποφύγετε όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια στην Ελλάδα»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Ο αποκλεισμός της Ισπανίας από τη Βρετανία δίνει προβάδισμα σε ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία και Ιταλία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Κάθετη πτώση 78% της κίνησης επιβατών στα αεροδρόμια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι για την ένταξη από το “παράθυρο” των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο «Τουρισμός για Όλους»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Πόρος: Τέλος τα πάρτι, κλείνουν μπαρ, λαϊκές αγορές, απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Mια παγκόσμια ωρολογιακή βόμβα, ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής για να «σωθεί» ο τουρισμός τον Αύγουστο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

85% κάτω τα έσοδα τον Ιούλιο - Βούλιαξε ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

Με τεχνογνωσία... Ιμπιζα τα πριβέ πάρτι κορονοϊού στη ΜΥΚΟΝΟ!!