ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΔΙΕΘΝΗ     

Και η Κροατία στη “λίστα καραντίνας” της Βρετανίας;

Οι βρετανικές αρχές παρακολουθούν επί του παρόντος πολύ την αύξηση στον αριθμό των μολυσμένων ατόμων στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Κροατία, που είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Οι σημαντικότερες τουριστικές αγορές της Κροατίας, τα έθνη της Δυτικής Ευρώπης όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Κάτω Χώρες και η Γερμανία έχουν τεράστια σημασία. Οι πολίτες αυτών των πλούσιων ευρωπαϊκών χωρών έρχονται να περάσουν τις διακοπές τους στην Κροατία με τη σειρά τους για πολλά χρόνια και συχνά ξοδεύουν αρκετά χρήματα. Ο κορονοϊός, ωστόσο, τα άλλαξε όλα αυτά.

Η εμφάνιση του νέου ιου έχει προκαλέσει όλεθρο στον κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Για χώρες όπως η Κροατία, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό καθώς αντιπροσωπεύει έως και το 20% του ΑΕΠ της χώρας, το 2020 υπήρξε οικονομική καταστροφή μέχρι στιγμής, με κάποιους να φοβούνται ότι το χειρότερο δεν έχει ακόμη έρθει.

Με το lockdown και με τον περιορισμό των ταξιδιών να μειώνεται συνεχώς, η ασθένεια άρχισε να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της και τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο, μία από τις πιο ισχυρές χώρες της Ευρώπης, εξετάζει τη δυνατότητα επαναφοράς υποχρεωτικών μέτρων αυτο-απομόνωσης για τους Βρετανούς τουρίστες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κροατία.

Όπως γράφει ο Poslovni Dnevnik στις 29 Ιουλίου 2020, υπάρχει πλέον η πιθανότητα να εισαχθούν υποχρεωτικά μέτρα καραντίνας για ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το κοντινό Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Κροατία. Είναι μια απόφαση που θα ληφθεί τις επόμενες δύο ημέρες από τις βρετανικές αρχές, σύμφωνα με έκθεση του Guardian.

Όπως αναφέρθηκε, οι βρετανικές αρχές παρακολουθούν επί του παρόντος πολύ την αύξηση στον αριθμό των μολυσμένων ατόμων στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Κροατία, που είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μεγάλο σοκ στην οικονομία της Κροατίας που κρέμεται για να αντισταθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες τον Αύγουστο, και με τη βρετανική αγορά να είναι από τις πιο σημαντικές σε όλη την Ευρώπη.

Γνωρίζοντας το επίπεδο σπουδαιότητας του, το Κροατικό Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο εμφανίστηκε στη βρετανική αγορά, αλλά για την Κροατία, το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι οι αποφάσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μια υποχρεωτική 14 ημερών καραντίνα εισήχθη γρήγορα το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους Βρετανούς τουρίστες που επέστρεφαν από την Ισπανία, η οποία είναι ίσως παραδοσιακά ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες , και η οποία, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο, χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία του ιού.

Μια απόφαση για το αν οι Βρετανοί θα χρειαστούν καραντίνα κατά την επιστροφή τους από την Κροατία θα μπορούσε να ληφθεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου, όταν πρόκειται να συναντηθεί μια κυβερνητική επιτροπή που ασχολείται με θέματα που αφορούν τον νέο ιο.

https://www.total-croatia-news.com/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Πόσα ΞΟΔΕΥΕΙ ο ΕΟΤ για διαφήμιση σε Google, Twitter, CNN, Travel Channel κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

To State Department προειδοποιεί .. «Αποφύγετε όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια στην Ελλάδα»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Ο αποκλεισμός της Ισπανίας από τη Βρετανία δίνει προβάδισμα σε ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία και Ιταλία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Κάθετη πτώση 78% της κίνησης επιβατών στα αεροδρόμια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι για την ένταξη από το “παράθυρο” των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο «Τουρισμός για Όλους»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Πόρος: Τέλος τα πάρτι, κλείνουν μπαρ, λαϊκές αγορές, απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Mια παγκόσμια ωρολογιακή βόμβα, ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής για να «σωθεί» ο τουρισμός τον Αύγουστο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

85% κάτω τα έσοδα τον Ιούλιο - Βούλιαξε ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

Με τεχνογνωσία... Ιμπιζα τα πριβέ πάρτι κορονοϊού στη ΜΥΚΟΝΟ!!