ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ     

Κραυγή αγωνίας ξενοδόχων στον τουρισμό .. “Θα μείνω κλειστός μετά από 40 χρόνια λειτουργίας”

"ΟΧΙ αγαπητοί συνάδελφοι! Θα ρθουμε και άν δεν τηρείται κάτι απο αυτά που ορίσαμε θα σας ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ. Και ας πουλάτε με -40% για να παρετε μια κράτηση. Εγώ λοιπόν θα το κρατήσω κλειστό για πρώτη φορά στα 40 χρόνια λειτουργίας γιατί με προσβάλει σαν επιχειρηματία αλλά και σαν άνθρωπο η αντιμετώπισή σας".

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε από τον Dimitris Psarris στην ομάδα Open Tourism και είναι ενδεικτικό της απόγνωσης των ξενοδόχων, για την αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς

----

"Κλείσαμε με κυβερνητική εντολή. Βάλαμε πλάτη για να είναι διαχειρίσημη η εξάπλωση του ιού. Δεχτήκαμε έν γνώση μας την υποκριτική δηλώση " Ανοίγουν τα ξενοδοχεία 1η Ιουνίου" αλλά οι πτήσεις 1η Ιουλίου στη νησιωτική Ελλάδα.

Βαρέσαμε παλαμάκια στις δηλώσεις των τραπεζών " Παγώνουμε το κεφάλαια των ξενοδοχείων εώς το τέλος του 2021 (κατά περίπτωση βεβαια κάτι που δεν αναφέρθηκε ποτέ στις διαφημήσεις των πολυπροστατευμένων ιδιωτικών ιδρυμάτων - συστημικών τραπεζών ) και το κερασάκι της τούρτας ήρθε βάζοντας τους υπηρετώντες του 25% του ΑΕΠ δυο τεραωρα και δύο οχτάωρα μπροστά σε μιά οθόνη χωρίς να αναλογιστεί κανείς εάν αυτοί οι υπηρετούντες έχουν παιδιά μωρά υποχρεώσεις για να μας και καλά βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας και να προστατευθούμε απο τους έχοντες τον ιό. Μια βοήθεια που έχει στο τέλος τιμωριτική πολιτική μιάς και κάθε παράβαση έχει πρόστιμα απο 2000 εώς 5000 ευρώ.

Ασύλληπτη βοήθεια για μιά βιομηχανία που ματώνει κάθε χρόνο για να καλύψει το 25% του ΑΕΠ. Αν τα κλείσουμε αγαπητοί κύριοι πολιτικοί πως θα μετριάσετε τη χασούρα; Πως θα στηρίξετε τους εργαζόμενους που και αυτοί με τη σειρά τους ματώνουν κάθε χρόνο;

Πώς θα στηρίξετε την αλυσίδα προμηθειών των επιχειρήσεων του κλάδου; Και έχετε το θράσος να μας τιμωρήσετε εάν οι καμαριέρα δεν βάλει 4 κουταλάκια χλωρίνη στον κουβά αλλά τρία;;;

Ωραία βοήθεια και κουράγιο δίνεται σ όλο το φάσμα του κλάδου. Μήπως άρχοντες του κράτους πρέπει να περπατήσετε λιγάκι για να δείτε ότι το 25% του ΑΕΠ θέλει υποστήριξη και όχι οικονομικές τιμωρίες;

Μήπως κάποιος άρχοντας πέρασε το μύνημα σ όλο αυτό το σεμινάριο, ότι όλα τα μέτρα που βαζουμε θα τα υποστηρίξουμε μαζί και ο σκοπός των ελεγκτών θα έχει σκοπό ενημερωτικό - συμβουλευτικό;

ΟΧΙ αγαπητοί συνάδελφοι! Θα ρθουμε και άν δεν τηρείται κάτι απο αυτά που ορίσαμε θα σας ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ. Και ας πουλάτε με -40% για να παρετε μια κράτηση. Λυπάμαι αλλά στο δικό μου κατάλλυμα κύριοι Αρχοντες κανένας πελάτης δεν προσβλήθηκε απο τη νόσο της legionella ουτε έπαθε σαλμονέλα επειδή δεν μετρούσα και κατέγραφα τη θερμοκρασία του ψυγείου μου.

Εγώ λοιπόν θα το κρατήσω κλειστό για πρώτη φορά στα 40 χρόνια λειτουργίας γιατί με προσβάλει σαν επιχειρηματία αλλά και σαν άνθρωπο η αντιμετώπισή σας.

Και φροντίστε άρχοντες τον ελεγκτικό μηχανισμό που θα βγάλετε στο δρόμο για να εφαρμόσει την τιμωριτική σας πολιτική να είναι ειδικευμένοι και με ειδικότητες για το κάθε κομμάτι της ατελείωτης λίστας που θα ελέγχουν όπως και να χουν και τα πτυχία τους σε φωτοτυπία γιατί όσοι συνάδελφοι αποφασίσουν να κρατήσουν ισορροπία σ αυτο το τεντωμένο σχοινί δεν θα ανεχθούν να ελεγχθούν απο Άσχετους.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους ομιλητές του σεμιναρίου σε επιστημονικό επίπεδο, για την αφιλοκερδή προσπάθειά τους να μας ενημερώσουν για το τι πρέπει να προσέχουμε.

Όπως να τους συγχαρώ για το ότι κάθε φορά που υποχρεωθήκανε να αναφέρονται στις οικονομικές κυρώσεις όλοι μα όλοι χαμηλώνανε το βλέμμα τους κοιτούσανε δεξιά και αριστερά απο τις κάμερες γνωρίζοντας ότι η αναφορά τους σε αυτές είναι ανάρμοστες και άτοπες.

Γνωρίζοντας ότι η υποχρέωση των επιχειρήσεων του τουρισμού θα έπρεπε να τελειώνει τη στιγμή που το τέστ βγήκε θετικό και να αναλαμβάνει τη διαχείρηση η πολιτική προστασία και όχι η επιχείρηση όχι η καμαριέρα όχι ο σερβιτόρος που δεν είναι ειδικευμένοι επιστήμονες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των οικογενειών τους".

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες που έλαβαν οικονομική βοήθεια λόγω κορονοϊού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Πώς άνοιξε ξανά η Ισπανία για τον τουρισμό (BBC VIDEO)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας διχάζει τους Ισπανούς - “Άσχημα νέα για τον τουρισμό”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Ξενοδοχεία στην Τουρκία γεμάτα χιλιάδες τουρίστες από την Ουκρανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Η πανδημία αλλάζει τα σχέδια διακοπών στις πέντε μεγαλύτερες αγορές για τον ελληνικό Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Νέα ήθη .. Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους τουρίστες βγαίνουν χωρίς μάσκα σε Ίμπιζα και Μαγιόρκα!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Η αγωνία για την έκβαση της σεζόν ανεβαίνει και στην Κρήτη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Κέρκυρα: Οι ελπίδες για περιορισμό των απωλειών στους Άγγλους!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

“Το καλοκαίρι της απογοήτευσης” γράφει (και) για την Ελλάδα η Handelsblatt