ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΚΡΗΤΗ      ΚΥΚΛΑΔΕΣ     

Μέρες Απριλίου σε Νάξο, Πάρο και Κρήτη - Τι λένε οι ξενοδόχοι

Μέχρι 30% οι κρατήσεις την ώρα που πέρσι την ίδια εποχή ξεπερνούσαν το 80%

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Νάξο δεν θυμίζουν σε τίποτα το περσινό καλοκαίρι, Το όμορφο νησί των Κυκλάδων φαίνεται να βλέπει τον τουρισμό με τα «κιάλια». «Νιώθουμε αυτή τη στιγμή σαν να είμαστε στον Απρίλιο, έχει ανοίξει περίπου γύρω στο 30%  των ξενοδοχείων. Κάποια μεγάλα ξενοδοχεία δυστυχώς δεν θα ανοίξουν», αναφέρει στην κάμερα του OPEN TV ο πρόεδρος της Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, Βαγγέλης Κατσαράς.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί. Οι αγρότες φαίνεται πως πετούν τα προϊόντα τους, καθώς δεν έχουν που να τα διαθέσουν, από την στιγμή που ο τουρισμός είναι ελάχιστος.  Δύσκολη είναι η χρονιά και για τους ξενοδόχος της Πάρου που βλέπουν τις κρατήσεις να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. «Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να φθάσουμε στο 40% των περσινών. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι κινούνται στο 30%, ενώ άλλοι βρίσκονται πολύ χαμηλότερα», αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μάνια Αμπατζη.

Οι κρατήσεις φαίνεται πως έχουν παγώσει και στην Κρήτη, ενώ είναι αμφίβολο εάν και αυτές που υπάρχουν δεν θα ακυρωθούν. Οι κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο στις τουριστικές περιοχές των Χανίων δεν ξεπερνούν το 20%. «Οι πελάτες μας είναι Σκανδιναβοί, τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες είναι υψηλές, όμως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι αν θα επιτραπεί η είσοδος, στους Σκανδιναβούς και ειδικότερα στου Σουηδούς», αναφέρει ένας άλλος ξενοδόχος.

Την ίδια ώρα, τα καταπράσινα νερά του Ιονίου φέτος δεν αναμένεται να υποδεχτούν πολλούς τουρίστες. «Η σεζόν πέρσι είχε ξεκινήσει από τον Μάιο, με πληρότητες πάνω από 80%. Φέτος αυτό παύει να ισχύει, δεν υπάρχει ούτε καν σαν όνειρο, φέτος θα δουλέψουμε με πληρότητες περίπου στο 15%», αναφέρει ο πρόεδρος Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς.

https://www.ethnos.gr

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Τραγέλαφος !! Εγκλωβισμένοι Σέρβοι τουρίστες με κορονοϊό - Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας η Χαλκιδική

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η Ισπανία έκλεισε 55 παραλίες για να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση του ιου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Ο τουρισμός στην Ισπανία με μεγάλες απώλειες, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

«Πεθαίνει» ο τουρισμός στην Τουρκία: Άνεργοι επτά στους 10 επαγγελματίες του κλάδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία χαμηλή αλλά οι τιμές παραμένμουν υψηλές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Οδικός τουρισμός: Κρατήσεις από τον... δρόμο και κλειστά ξενοδοχεία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ούτε 25% των περσινών αφίξεων δεν “βλέπουν” οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ερμηνευτική εγκύκλιος για το «πρόστιμο» 2.000 ευρώ σε τουριστικά γραφεία που υποδεικνύουν σε τουρίστες καταστήματα για αγορές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

“Με το άνοιξε – κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν” λέει ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων για το “μπλοκ” στους Σέρβους

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζομένους στον τουρισμό για το εποχικό επίδομα