ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Προορισμοί      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ     

Ο εγχώριος τουρισμός «έσωσε την παρτίδα» του Αυγούστου στην Πρέβεζα

Υψηλές πληρότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

“Βαθιά ανάσα” για την τουριστική κίνηση σε Πρέβεζα αλλά και Πάργα φαίνεται να “δίνει” ο μήνας Αύγουστος. Η χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για τον κλάδο του τουρισμού, που θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς το επόμενο διάστημα.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι προορισμοί που κατάφεραν να “δουλέψουν” τόσο, ώστε οι επαγγελματίες να κάνουν λόγο για “βαθιά ανάσα” και “σώσιμο της παρτίδας”, τουλάχιστον για τον μήνα Αύγουστο, που είναι, ωστόσο, ένας από τους πιο δυνατούς μήνες για τον τουρισμό.

Μεταξύ αυτών των προορισμών η Πρέβεζα και η Πάργα.

Είναι δύο από τα μέρη που προσέλκυσαν Έλληνες τουρίστες καταγράφοντας υψηλές πληρότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται.

Στράτος Ιωάννου: Η τουριστική κίνηση για τον μήνα που διανύουμε είναι πολύ καλύτερη από την -λόγω των συνθηκών- αναμενόμενη

Σύμφωνα με τον Στράτο Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, υπεύθυνο για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου και ξενοδόχο στο επάγγελμα, η τουριστική κίνηση για τον μήνα που διανύουμε είναι πολύ καλύτερη από την -λόγω των συνθηκών- αναμενόμενη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το 80% των τουριστών είναι Έλληνες και μέχρι στιγμής η κίνηση είναι σε καλά επίπεδα, τα οποία φυσικά δεν συγκρίνονται με αυτά του 2019. Ο Αύγουστος είναι ένας σημαντικός μήνας, καθώς παραδοσιακά το 35 με 50 % του σύνολου των εσόδων προκύπτει από αυτόν. Ειδικά σε προορισμούς που η σεζόν είναι τρεις μήνες, πολλές φορές από τον Αύγουστο προκύπτει και το 60% του σύνολου των εσόδων και ως εκ τούτου είναι πολύ σπουδαίο αν θα “δουλέψει” καλά. Η παρτίδα, αν θέλετε, δεν σώζεται με έναν μήνα, αλλά αν ο Αύγουστος πάει καλά μπορεί να καλύψει κι έναν μήνα ακόμη», εξηγεί ο κ.Ιωάννου.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει, η καλή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και η τήρηση των μέτρων λειτουργεί ως κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών, στην πλειονότητά τους Ελλήνων.

Κώστας Ανατολιωτάκης: Οι Έλληνες δεν μας γύρισαν την πλάτη

Για μια δύσκολη χρονιά φέτος αλλά και για το γεγονός πως δεν «μας γύρισαν» την πλάτη οι έλληνες τουρίστες, έκανε λόγο, στο PREVEZANEWS ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, Κώστας Ανατολιωτάκης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Πρέβεζας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφέρθηκε στον σημαντικότερο λόγο που προτιμούν, κυρίως οι Έλληνες, την Πρέβεζα για τις διακοπές τους.

Και αυτός, όπως είπε, είναι οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και οι προσιτές τιμές.

«Να πούμε και ένα μπράβο στους επαγγελματίες του τουρισμού που τόσα χρόνια παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε προσιτές τιμές και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που μας προτιμούν κυρίως οι Έλληνες» τόνισε συγκεκριμένα ο Κώστας Ανατολιωτάκης.

«Και φέτος, μια δύσκολη χρόνια για όλους δεν μας γύρισαν τη πλάτη αλλά αντίθετα μας στήριξαν με την επιλογή τους» είπε ακόμα συγχαίροντας  όλους τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες, τα καφέ, και όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό…!!!!

Ν. Γεωργάκος: Πάνω από 80% η πληρότητα – Μόνο Έλληνες ο τουρισμός φέτος στην Πρέβεζα

Για «πληρότητα πάνω από 80%» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, πριν από δύο μέρες καλεσμένος στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Αναφέρθηκε στο γεγονός πως η πλειοψηφία του τουρισμού στην Πρέβεζα για φέτος ήταν μόνο Έλληνες.

«Έχουμε μόνο Έλληνες φέτος. Η διαφήμιση ως προς την μεγαλύτερη και ασφαλέστερη παραλία, τα οικογενειακά ξενοδοχεία και η «ασφάλεια της ελευθερίας», μας έδωσε το πλεονέκτημα να έρθουν πολλοί Έλληνες να μας επισκεφθούν» μετά μάλιστα και τις ακυρώσεις από τους Βαλκάνιους που έγιναν νωρίς, όπως είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Τέλος έκανε λόγο για «καλές και λογικές τιμές» και όπως είπε για το λόγο αυτό επιλέγεται η Πρέβεζα από οικογένειες, τονίζοντας πως η Πρέβεζα είχε ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού.

https://www.prevezanews.gr

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ