ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Προορισμοί      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ     

Ο εσωτερικός τουρισμός δίνει ανάσες στην Πελοπόννησο

Αρκετοί είναι αυτοί που επέλεξαν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε ηπειρωτικούς προορισμούς. Σε καλό επίπεδο οι πληρότητες σε Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία και Κορινθία.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Ο εσωτερικός τουρισμός δίνει κάποιες ανάσες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δείχνουν οι πληρότητες για τον Αύγουστο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επικαλούμενη στοιχεία που έγιναν γνωστά από φορείς του τουριστικού τομέα, από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι περισσότερες περιοχές “βουλιάζουν” από κόσμο.

Μεγάλη επισκεψιμότητα και ικανοποιητική κίνηση αναφέρεται πως είχαν επίσης τα καταστήματα εστίασης και τα παραλιακά κλαμπ, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την άλλη τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο των επιχειρήσεων την περίοδο της καραντίνας αλλά και για τον Ιούλιο είναι άκρως απογοητευτικά. Παραμένει αμφίβολο, αν όχι άθλος, οι τουριστικές επιχειρήσεις να καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα με περίπου ενάμιση μήνα δουλειά.

Συγκεκριμένα:

ΛΑΚΩΝΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ενδεικτικά, τα καταλύματα στη Μεσσηνία και τη Λακωνία (Καλαμάτα, Πυλία, Κορώνη, η συνολική περιοχή της Μάνης, καθώς και η Τριφυλία), από τις αρχές του τρέχοντος Αυγούστου σημείωσαν πληρότητα η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου κυμάνθηκε μεταξύ 70 και 100 %, ενώ παρόμοιες τάσεις φαίνονται ότι θα ισχύσουν την τρέχουσα εβδομάδα, έως και τις 23 Αυγούστου.

Η πλειονότητα των επισκεπτών στις πιο πάνω περιοχές είναι Ελληνες, κυρίως από Αττική, ενώ υπάρχουν αρκετοί και από την Βόρεια Ελλάδα.

ΑΡΚΑΔΙΑ

Στην Αρκαδία, σύμφωνα με πηγές του τουριστικού τομέα, μεγάλη επισκεψιμότητα, -από τις 10 Ιουλίου έως και σήμερα- έχουν οι παράλιες περιοχές και ιδιαίτερα το Αστρος, κατά βάση από Ελληνες εκδρομείς.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Στην Αργολίδα, στο Τολό -το οποίο παραδοσιακά δουλεύει με ξένη αγορά-, ένα 30% της επισκεψιμότητας, από αρχές Αυγούστου, αφορούσε τουρίστες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα οργανωμένα γκρουπ Ιταλών Ισπανών, Βέλγων και Γάλλων). Η πληρότητα, από την αρχή του Αυγούστου μέχρι και την τρέχουσα εβδομάδα, κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100%, ενώ η πλειονότητα των επισκεπτών ήταν Ελληνες.

Παρόμοια ποσοστά προκύπτουν και για την Ερμιονίδα, με τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών να είναι Ελληνες. Το 100% άγγιξε μέσα στον Αύγουστο η πληρότητα στο Ναύπλιο.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα προκύπτει στο Λουτράκι, καθ’ όλα τα Σαββατοκύριακα περία τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ενώ οι ρυθμοί εντάθηκαν μέσα στον Αύγουστο, στη διάρκεια του οποίου και μέχρι σήμερα σημειώνεται συνεχής επισκεψιμότητα και τις καθημερινές.

https://anagnostis.org/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ