ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΔΙΕΘΝΗ     

Ο τουρισμός στην Ισπανία με μεγάλες απώλειες, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση

«Τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία προέρχονται από το πρώτο τρίμηνο του έτους πριν από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού. Εάν λάβουμε αυτήν την προβλεπόμενη κάμψη, θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα αυξηθεί έως και 23% φέτος »

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Οι οικονομικές προοπτικές για την Ισπανία δεν είναι καθόλου θετικές, ιδίως για τον τουριστικό τομέα, σύμφωνα με νέα στοιχεία και οικονομολόγους. Η ισπανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περίπου 11% φέτος λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ανεργία θα μπορούσε να αυξηθεί από 14% - το τελευταίο ποσοστό που καταγράφηκε τον Απρίλιο, σε 23% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Βασικοί τομείς όπως ο τουρισμός θα πληγούν περισσότερο από την επιβράδυνση, δήλωσε ο Gayle Allard, καθηγητής οικονομικών στο IE Business School στη Μαδρίτη.

«Τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία προέρχονται από το πρώτο τρίμηνο του έτους πριν από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού. Εάν λάβουμε αυτήν την προβλεπόμενη κάμψη, θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα αυξηθεί έως και 23% φέτος », είπε.

«Ορισμένοι τομείς θα πληγούν περισσότερο από άλλους. Το πώς σας επηρεάζει, εξαρτάται από το τι κάνετε. Οι περισσότεροι αλλοδαποί που ζουν στην Ισπανία, φαίνεται να εργάζονται σε βιομηχανίες που μπορούν να μεταφερθούν στο διαδίκτυο, ώστε να είναι εντάξει. "

Η οικονομία της ευρωζώνης θα πέσει βαθύτερα σε ύφεση φέτος και θα ανακάμψει λιγότερο απότομα το 2021 απ 'ό, τι πιστεύεται προηγουμένως, ανέφερε η Επιτροπή, με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία να αγωνίζονται περισσότερο λόγω του ιου.

Η ευρωζώνη των 19 εθνών θα συρρικνωθεί με ρεκόρ 8,7% πριν αυξηθεί κατά 6,1% τον επόμενο χρόνο. Η Επιτροπή σημείωσε ότι έπρεπε να αναθεωρήσει παλαιότερες προβλέψεις επειδή η άρση των μέτρων lockdown προχώρησε λιγότερο γρήγορα από ό, τι είχε προβλεφθεί.

Η οικονομία της Ισπανίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 10,9%. Στη Γερμανία, όπου οι εκτεταμένες δοκιμές συνέβαλαν στον περιορισμό των θανάτων, η κάμψη του 2020 θα ήταν 6,3%. Η ανάκαμψη στη Γερμανία το 2021, ωστόσο, αναμένεται να είναι λιγότερο έντονη από ό, τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.

https://www.thelocal.es/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Πόσα ΞΟΔΕΥΕΙ ο ΕΟΤ για διαφήμιση σε Google, Twitter, CNN, Travel Channel κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

To State Department προειδοποιεί .. «Αποφύγετε όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια στην Ελλάδα»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Ο αποκλεισμός της Ισπανίας από τη Βρετανία δίνει προβάδισμα σε ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία και Ιταλία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Κάθετη πτώση 78% της κίνησης επιβατών στα αεροδρόμια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι για την ένταξη από το “παράθυρο” των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο «Τουρισμός για Όλους»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Πόρος: Τέλος τα πάρτι, κλείνουν μπαρ, λαϊκές αγορές, απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Mια παγκόσμια ωρολογιακή βόμβα, ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής για να «σωθεί» ο τουρισμός τον Αύγουστο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

85% κάτω τα έσοδα τον Ιούλιο - Βούλιαξε ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

Με τεχνογνωσία... Ιμπιζα τα πριβέ πάρτι κορονοϊού στη ΜΥΚΟΝΟ!!