ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΔΙΕΘΝΗ     

Οι Βρετανοί .. ξανάρχονται

Οι διακοπές στο εξωτερικό επιστρέφουν στην καθημερινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε ότι θα άρει τους περιορισμούς ταξιδιού. Τα αγαπημένα μέρη, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, συγκαταλέγονται μεταξύ των προορισμών.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Οι διακοπές στο εξωτερικό επιστρέφουν στην καθημερινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε ότι θα άρει τις περικοπές ταξιδιού.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται ακόμη σε συνομιλίες με χώρες σε μια προσπάθεια να τους πείσει να μην βάλουν σε καραντίνα τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την άφιξή τους, αναφέρει η Mirror. Τα αγαπημένα μέρη, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, συγκαταλέγονται μεταξύ των προορισμών καθώς καταργούνται οι περιορισμοί καραντίνας για άτομα που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν οι Βρετανοί υπήκοοι θα μπορούσαν να εξαναγκαστούν στην απομόνωση καθώς ξεκινούν τις διακοπές τους.

Μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, όταν ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιβεβαιώσει συμφωνίες για «αεροπορικές γέφυρες» ή «ταξιδιωτικούς διαδρόμους» που έχουν επιτευχθεί με ορισμένες κυβερνήσεις του εξωτερικού. Οι Βρετανοί θα μπορούν να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους σε αυτούς τους προορισμούς την επόμενη εβδομάδα.

Ένα σύστημα "φωτεινού σηματοδότη" θα αποφασίσει σε ποια έθνη είναι ασφαλή να ταξιδέψει, με εκείνα που ταξινομούνται ως πράσινα ή πορτοκαλί διαθέσιμα στους παραθεριστές. Οι Βρετανοί που κάνουν διακοπές σε «πράσινες» ή «πορτοκαλί» χώρες δεν θα χρειαστεί να απομονωθούν για 14 ημέρες όταν επιστρέψουν.

Το σύστημα φωτεινού σηματοδότη, που εκπονήθηκε από το Κοινό Κέντρο Βιοασφάλειας, έρχεται καθώς η κυβέρνηση ολοκληρώνει την πρώτη αναθεώρηση του καθεστώτος καραντίνας. Το αμφιλεγόμενο σχέδιο εισήχθη στις 8 Ιουνίου από την υπουργό Εσωτερικών Priti Patel. Ισχυρίστηκε ότι θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο των αφίξεων από το εξωτερικό να φέρουν τη μόλυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, οι επικριτές δήλωσαν ότι η Βρετανία είχε υψηλότερο ποσοστό ασθενειών από πολλές από τις χώρες από τις οποίες ταξιδεύουν οι άνθρωποι. Επέμειναν ότι μια απομόνωση 14 ημερών για ξένες αφίξεις θα έπρεπε να είχε εισαχθεί τουλάχιστον τρεις μήνες νωρίτερα όταν ο κορονοϊός εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, οι ξένες κυβερνήσεις θα μπορούσαν να εξετάσουν τον αριθμό των νεκρών της Βρετανίας - το υψηλότερο στην Ευρώπη - και να αποφασίσουν ότι θέλουν να θέσουν σε καραντίνα τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε: «Τα μέτρα μας για τη δημόσια υγεία στα σύνορα τέθηκαν σε εφαρμογή για τη διαχείριση του κινδύνου εισαγόμενων περιπτώσεων και για την πρόληψη ενός δεύτερου κύματος του ιού και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον αγώνα μας.

«Το νέο μας σύστημα εκτίμησης κινδύνου θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε προσεκτικά έναν αριθμό ασφαλών διαδρομών σε όλο τον κόσμο, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό και ενισχύοντας την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του τουρισμού και των επιχειρήσεων.

«Αλλά δεν θα διστάσουμε να θέσουμε τα φρένα σε περίπτωση που επανεμφανιστούν κίνδυνοι, και αυτό το σύστημα θα μας επιτρέψει να αναλάβουμε ταχεία δράση για να επαναφέρουμε μέτρα αυτο-απομόνωσης εάν εμφανιστούν νέα κρούσματα στο εξωτερικό.»

Οι αεροπορικές και ταξιδιωτικές βιομηχανίες παρακαλούν τους υπουργούς να ξεπεράσουν τις αεροπορικές γέφυρες με χώρες όπου ο κίνδυνος σύμβασης Covid-19 θεωρείται χαμηλός.

http://www.tourismnewslive.com/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Ρόδος και Νότιο Αιγαίο με κοινή πορεία στα διεθνή ΜΜΕ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Συνάντηση Πούτιν και Aeroflot για το άνοιγμα των συνόρων - Πότε περιμένουν την πλήρη αποκατάσταση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Τραγέλαφος !! Εγκλωβισμένοι Σέρβοι τουρίστες με κορονοϊό - Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας η Χαλκιδική

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η Ισπανία έκλεισε 55 παραλίες για να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση του ιου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Ο τουρισμός στην Ισπανία με μεγάλες απώλειες, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

«Πεθαίνει» ο τουρισμός στην Τουρκία: Άνεργοι επτά στους 10 επαγγελματίες του κλάδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία χαμηλή αλλά οι τιμές παραμένμουν υψηλές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Οδικός τουρισμός: Κρατήσεις από τον... δρόμο και κλειστά ξενοδοχεία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ούτε 25% των περσινών αφίξεων δεν “βλέπουν” οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ερμηνευτική εγκύκλιος για το «πρόστιμο» 2.000 ευρώ σε τουριστικά γραφεία που υποδεικνύουν σε τουρίστες καταστήματα για αγορές