ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ     

Πρεμιέρα πτήσεων με θετικά μηνύματα από κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες

Το ενδιαφέρον είναι αρχικά από χώρες όπως Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία και σταδιακά θα ακολουθήσουν και ταξιδιώτες από άλλες χώρες.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Με μηνύματα υπέρ της Ελλάδας από κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες, που συγκαταλέγουν τη χώρα στους κορυφαίους και ασφαλείς προορισμούς ανοίγει την Τετάρτη 1η Ιουλίου ο τουρισμός, με τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που ήδη λειτουργούσαν, να υποδέχονται τουρίστες από το εξωτερικό.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, ενώ μεγάλες εταιρείες τουρισμού έχουν ήδη ξεκινήσει να διαφημίζουν την χώρα μας.

Ο ταξιδιωτικός κολοσσός TUI, που είναι ο μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδιών στο κόσμο, δηλώνει ότι θα ξεκινήσει να διοχετεύει ξένους τουρίστες προς την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον είναι αρχικά από χώρες όπως Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία και σταδιακά θα ακολουθήσουν και ταξιδιώτες από άλλες χώρες.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στην Ελλάδα, θα πρέπει 48 ώρες πριν να συμπληρώσουν μια φόρμα στην οποία θα ενημερώνουν τις Αρχές με στοιχεία σχετικά με τον Covid-19.

Την εν λόγω φόρμα θα έχουν μαζί τους στο αεροπλάνο και θα την παραδίδουν στις Αρχές.

Από τη φόρμα αυτή θα επιλέγονται άτομα για τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε το νησί των ιπποτών, τη Ρόδο, και ανακοίνωσε ότι καθημερινά θα γίνονται 605 τέτοιοι έλεγχοι, ώστε να υπάρχει ικανός αριθμός στοιχείων και έλεγχοι που θα είναι στοχευμένοι.

Έτσι, η Πολιτεία θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε τι σημείο βρισκόμαστε.

Καλωσόρισμα από τον Χάρη Θεοχάρη

Καλωσόρισμα στους τουρίστες από την Κω θα κάνει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος θα υποδεχθεί από τη Γερμανία μία πτήση με γιατρούς οι οποίοι είχαν εργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα στη πανδημία προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε ασθενείς.

Στα νησιά υπάρχει αισιοδοξία για τον αριθμό τουριστών που θα τα επισκεφθούν, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της λαμβάνει μέτρα για να ταξιδέψουν με ασφάλεια όλοι και ειδικά οι Έλληνες που αναμένεται να επισκεφθούν τουριστικούς προορισμούς.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, δηλώνει ότι η οικονομία μπορεί να προχωρήσει με μία προϋπόθεση: ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ασφαλής για τους πολίτες, τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους επισκέπτες.

Η χώρα θα στείλει για άλλη μια φορά, τονίζει ο κ. Κόσνολας, το μήνυμα της ασφαλέστερης χώρας. Στο νησί της Κω ο υπουργός Τουρισμού, εκτός από τους 170 γιατρούς που θα υποδεχθεί από τη Γερμανία, θα συναντήσει και με υψηλόβαθμα στελέχη της TUΙ, τα οποία με την ίδια πτήση επισκέπτονται την Ελλάδα για την πρεμιέρα του Τουρισμού.

https://www.cnn.gr/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Τραγέλαφος !! Εγκλωβισμένοι Σέρβοι τουρίστες με κορονοϊό - Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας η Χαλκιδική

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η Ισπανία έκλεισε 55 παραλίες για να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση του ιου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Ο τουρισμός στην Ισπανία με μεγάλες απώλειες, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

«Πεθαίνει» ο τουρισμός στην Τουρκία: Άνεργοι επτά στους 10 επαγγελματίες του κλάδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία χαμηλή αλλά οι τιμές παραμένμουν υψηλές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Οδικός τουρισμός: Κρατήσεις από τον... δρόμο και κλειστά ξενοδοχεία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ούτε 25% των περσινών αφίξεων δεν “βλέπουν” οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ερμηνευτική εγκύκλιος για το «πρόστιμο» 2.000 ευρώ σε τουριστικά γραφεία που υποδεικνύουν σε τουρίστες καταστήματα για αγορές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

“Με το άνοιξε – κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν” λέει ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων για το “μπλοκ” στους Σέρβους

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζομένους στον τουρισμό για το εποχικό επίδομα