ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ     

Στα… τάρταρα οι τζίροι των ξενοδοχείων και μείον 35% η απασχόληση

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΤΕΠ, τα ξενοδοχεία θα χάσουν 5,7 δισ. και η πτώση του τζίρου θα αγγίξει το 67%, ενώ η μείωση της απασχόλησης το 35%.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Ρόδο, Κώστας Αποστολίδης και ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής Σπετσών, Αντώνης Βορδώνης για την κίνηση της αγοράς και του τουρισμού στα δύο νησιά και για τον τζίρο των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΤΕΠ, τα ξενοδοχεία θα χάσουν 5,7 δισ. και η πτώση του τζίρου θα αγγίξει το 67%, ενώ η μείωση της απασχόλησης το 35%.

Είναι ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι για τα δεδομένα της Ελλάδας, υποστήριξε ο κ. Αποστολίδης, ωστόσο στη Ρόδο τα πράγματα είναι αισιόδοξα καθώς το νησί μετράει περί τους 12.000 μόνιμους κατοίκους.

Στη δική του επιχείρηση, ο κ. Αποστολίδης είχε την ευχέρεια να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο, ενώ κατάφερε να αυξήσει και το τζίρο. Μάλιστα, κάνοντας επενδύσεις κατά την περίοδο της πανδημίας κατόρθωσε να αυξήσει τις θέσεις εργασίας για του χρόνου.

Από την πλευρά του ο κ. Βορδώνης υποστήριξε πως οι Σπέτσες είναι από τους πιο τυχερούς προορισμούς, καθώς βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, έχει εύκολη πρόσβαση και μεγάλο εγχώριο κοινό. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι η ζημιά είναι τεράστια με ένα αίσθημα αισιοδοξίας να υπάρχει ακόμα.

Σημείωσε επίσης πως οι θέσεις εργασίας έχουν διατηρηθεί και κάπου έχουν αυξηθεί. Όμως έχουν μειωθεί πολύ ο τζίρος και τα έσοδα, όχι όμως και τα έξοδα. Το μεγάλο πρόβλημα στα ξενοδοχεία και ειδικά στις μικρές μονάδες, είναι η έλλειψη ρευστότητας. Τόνισε πως από το 1,5 δισ. έχουν μπει τα 77 εκατομ. και πως οι επιχειρηματίες δεν έχουν δει χρήματα.

Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ υπάρχει μία πολύ καλή πρόθεση, η τράπεζα διαχειρίζεται τα χρήματα σαν ένα καινούριο δάνειο και δύσκολα τα δίνει σε μια εταιρεία.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο κ. Αποστολίδης υποστήριξε πως ήδη έχουν ακυρωθεί αρκετές, ενώ για τις τιμές είπε πως από την αρχή της πανδημίας έχουν γίνει μειώσεις με σκοπό την προσέλκυση κόσμου και μέχρι τέλος της σεζόν θα παραμείνουν έτσι.

https://www.tovima.gr/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Πόσα ΞΟΔΕΥΕΙ ο ΕΟΤ για διαφήμιση σε Google, Twitter, CNN, Travel Channel κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

To State Department προειδοποιεί .. «Αποφύγετε όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια στην Ελλάδα»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Ο αποκλεισμός της Ισπανίας από τη Βρετανία δίνει προβάδισμα σε ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία και Ιταλία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Κάθετη πτώση 78% της κίνησης επιβατών στα αεροδρόμια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.8.2020

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι για την ένταξη από το “παράθυρο” των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο «Τουρισμός για Όλους»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Πόρος: Τέλος τα πάρτι, κλείνουν μπαρ, λαϊκές αγορές, απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Mια παγκόσμια ωρολογιακή βόμβα, ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.8.2020

Εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής για να «σωθεί» ο τουρισμός τον Αύγουστο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

85% κάτω τα έσοδα τον Ιούλιο - Βούλιαξε ο τουρισμός

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 5.8.2020

Με τεχνογνωσία... Ιμπιζα τα πριβέ πάρτι κορονοϊού στη ΜΥΚΟΝΟ!!