ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ     

Σε “ρήχα νερά” ο τουρισμός στη Κεντρική Μακεδονία

Υποτονική παραμένει η κίνηση στην αγαπημένη περιοχή των Βαλκάνιων τουριστών, στις ακτές της Πιερίας, όπου όλος ο τουριστικός κλάδος ευελπιστεί σε ανάκαμψη τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα αλλάξει κάτι με τη διασπορά του κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Υποτονική παραμένει η κίνηση στην αγαπημένη περιοχή των Βαλκάνιων τουριστών, στις ακτές της Πιερίας, όπου όλος ο τουριστικός κλάδος ευελπιστεί σε ανάκαμψη τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα αλλάξει κάτι με τη διασπορά του κορωνοϊού. Πάντως, προς το παρόν, οι παραλίες του δημοφιλούς προορισμού, παραμένουν άδειες σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ οι ακυρώσεις φτάνουν το 80%, εκτιμά ο αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Βασίλης Βροχαρίδης.

“Ανοιχτή πληγή” στην περιοχή παραμένει και το πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα που είναι κλειστό περίπου 10 χρόνια. Η εταιρεία Skotina Resort Α.Ε. έχει πάρει από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου το ακίνητο των 427 στρεμμάτων αλλά η επένδυση, για διάφορους λόγους, δεν έχει προχωρήσει, παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία “glamping”, (όρος που προέκυψε από τη σύντμηση των λέξεων “glamorous” και “camping”).

“Το κάμπινγκ, με την τεράστια έκταση σε μια υπέροχη περιοχή, θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι ως εφαλτήριο για τον τουρισμό μας. Ο δήμος, φυσικά, επιθυμεί την επαναλειτουργία του με οποιαδήποτε μορφή”, ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Βροχαρίδης. Προσθέτει, ωστόσο, ότι αυτός ο τρόπος τουρισμού έχει αλλάξει καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες από βαλκανικές χώρες επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε τροχόσπιτα.

“Υπάρχει ενδιαφέρον για πιο οργανωμένο είδος τουρισμού”, αναφέρει σχετικά. Θυμάται, βέβαια, παλαιότερες δεκαετίες, όταν τουρίστες από τα Βαλκάνια ερχόταν στην περιοχή με τα αυτοκίνητά του κατάφορτα, σε σημείο που να μη χωράει… καρφίτσα! “Μάλιστα πολλοί, φεύγοντας -κυρίως Πολωνοί- πουλούσαν τα είδη κάμπινγκ τους και ό,τι άλλο μετέφεραν μαζί τους, δημιουργώντας αυτοσχέδια παζάρια μέσα στο κάμπινγκ της Σκοτίνας”.

Όπως διαπιστώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Δίου- Ολύμπου, “γενικότερα ο τουρισμός έχει αλλάξει, με τον τουρίστα να θέλει ό,τι καλύτερο σε υποδομές, παροχές και τιμές”.

Αναφερόμενος στη μετά- κορωνοϊό εποχή, τονίζει ότι οι επαγγελματίες βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα καθώς είχαν συνηθίσει να γεμίζουν όλα τα δωμάτιο από τον Απρίλιο ακόμη. “Μάλιστα, τον φετινό Απρίλιο είχαμε πάρα πολλές κρατήσεις λόγω του εορτασμού του Πάσχα των καθολικών”, λέει ο κ. Βροχαρίδης, εναποθέτοντας τις ελπίδες του στο επόμενο τρίμηνο.

“Έχει ξεκινήσει η ζήτηση για δωμάτια και επενδύουμε στο γεγονός ότι η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς, κάνοντάς την ελκυστική και στον εσωτερικό τουρισμό. Εντούτοις, γνωρίζω ότι κάποια κάμπινγκ στην περιοχή δεν θα λειτουργήσουν λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων”, καταλήγει ο κ. Βροχαρίδης, κάνοντας παράλληλα ειδική μνεία τους Σέρβους τουρίστες που κινούνται οδικώς.

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Ρόδος και Νότιο Αιγαίο με κοινή πορεία στα διεθνή ΜΜΕ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Συνάντηση Πούτιν και Aeroflot για το άνοιγμα των συνόρων - Πότε περιμένουν την πλήρη αποκατάσταση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Τραγέλαφος !! Εγκλωβισμένοι Σέρβοι τουρίστες με κορονοϊό - Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας η Χαλκιδική

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η Ισπανία έκλεισε 55 παραλίες για να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση του ιου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Ο τουρισμός στην Ισπανία με μεγάλες απώλειες, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

«Πεθαίνει» ο τουρισμός στην Τουρκία: Άνεργοι επτά στους 10 επαγγελματίες του κλάδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία χαμηλή αλλά οι τιμές παραμένμουν υψηλές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Οδικός τουρισμός: Κρατήσεις από τον... δρόμο και κλειστά ξενοδοχεία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ούτε 25% των περσινών αφίξεων δεν “βλέπουν” οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ερμηνευτική εγκύκλιος για το «πρόστιμο» 2.000 ευρώ σε τουριστικά γραφεία που υποδεικνύουν σε τουρίστες καταστήματα για αγορές