ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΓΕΝΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ     

Τα νέα δεδομένα για αναστολή συμβάσεων, επιδόματα και απολύσεις

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει σε εργαζομένους και ανέργους με τις νέες ρυθμίσεις για τα εργασιακά όσον αφορά στις αναστολές, τα επιδόματα και τις απολύσεις

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει σε εργαζομένους και ανέργους με τις νέες ρυθμίσεις για τα εργασιακά όσον αφορά στις αναστολές, τα επιδόματα και τις απολύσεις. Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή τον Ιούνιο,  δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ και η πληρωμή του θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Οι πληττόμενοι κλάδοι είναι ο τουρισμός, η εστίαση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και οι μεταφορές. Για τον Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι λιγότερες οι περιπτώσεις που θα εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους.

Όσοι από τους εποχικούς εργαζόμενους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου δεν προσληφθούν, δικαιούνται επίδομα ανεργίας 400 ευρώ, το οποίο αφορά κάθε μήνα εκτός εργασίας. Οι μήνες επιδότησης είναι ο Ιούνιος,  ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ενδεχομένως και ο Σεπτέμβριος.

Αναφορικά με την εκ περιτροπής εργασία ή μερική απασχόληση, αυτή θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Όσοι ενταχθούν σε αυτό θα έχουν μειωμένο ωράριο και μειωμένο μισθό έως και 50%. Ο μισθός πληρώνεται 50% από τον εργοδότη και 30% από το κράτος, ενώ απαγορεύεται η απόλυση όσο διαρκεί η «Συν-εργασία».

Κινδυνεύουν να απολυθούν όσοι βρίσκονται σε αναστολή, εάν αυτή λήξει και περάσουν 45 μέρες. Όσοι απολυθούν θα πάρουν επίδομα ανεργίας 400 ευρώ για ένα χρόνο. Για όλα αυτά μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εργατολόγος, Ασπασία Παπαθανοσπούλου

Σύμφωνα με την κυρία Παπαθανασοπούλου, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν διστακτικά το πρόγραμμα «Συν-εργασία» σε σχέση και με το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών. Ο κίνδυνος απόλυσης είναι υπαρκτός.

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων πήρε παράταση για την Παρασκευή 26 Ιουνίου και αφορούν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ εντάσσονται και αυτές που δεν απασχολούν υπαλλήλους.

«Είναι σημαντική η διεύρυνση των δικαιούχων», υποστήριξε η κυρία Παπαθανασοπούου και πρόσθεσε πως «είναι μια στήριξη και βοήθεια, αλλά να μην επαναπαυθούμε σε αυτό».

https://www.tanea.gr/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες που έλαβαν οικονομική βοήθεια λόγω κορονοϊού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Πώς άνοιξε ξανά η Ισπανία για τον τουρισμό (BBC VIDEO)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας διχάζει τους Ισπανούς - “Άσχημα νέα για τον τουρισμό”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Ξενοδοχεία στην Τουρκία γεμάτα χιλιάδες τουρίστες από την Ουκρανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 10.7.2020

Η πανδημία αλλάζει τα σχέδια διακοπών στις πέντε μεγαλύτερες αγορές για τον ελληνικό Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Νέα ήθη .. Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους τουρίστες βγαίνουν χωρίς μάσκα σε Ίμπιζα και Μαγιόρκα!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Η αγωνία για την έκβαση της σεζόν ανεβαίνει και στην Κρήτη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

Κέρκυρα: Οι ελπίδες για περιορισμό των απωλειών στους Άγγλους!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 9.7.2020

“Το καλοκαίρι της απογοήτευσης” γράφει (και) για την Ελλάδα η Handelsblatt