ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΔΙΕΘΝΗ     

Τάση .. Η Ιταλία απομακρύνεται από τον τουρισμό της παραλίας

«Ποτέ ξανά εμείς και οι τουρίστες δεν θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε την Ιταλία με τον τρόπο που μπορείτε να την επισκεφτείτε φέτος. Είναι απολύτως γοητευτικό να βλέπουμε τις πόλεις μας με τον τρόπο που μπορείτε τώρα και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα μουσεία μας"

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Η Ιταλία διαβεβαίωσε τους επισκέπτες ότι είναι έτοιμη να τους καλωσορίσει πίσω, αφού ανακοίνωσε νέες οδηγίες ασφαλείας για τους τουρίστες. Το ιταλικό τουριστικό συμβούλιο (ENIT) δημοσίευσε νέα πρωτόκολλα, τα οποία περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας προσώπου σε κλειστούς χώρους, την παροχή απολυμαντικών χεριών και την εφαρμογή κανόνων κοινωνικής απόστασης ενός μέτρου σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των ξενοδοχείων, ανέφερε το Travel Weekly.

Επιτράπηκε στους βρετανούς τουρίστες να επισκεφθούν την Ιταλία χωρίς μέτρα καραντίνας κατά την άφιξή τους από τις 3 Ιουλίου, αν και τα μέτρα καραντίνας εξακολουθούν να ισχύουν κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο - με αναθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου που θα μπορούσε να δει αεροπορικές γέφυρες μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ευρωπαϊκών χωρών .

Πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση, το ENIT πραγματοποίησε διαδικτυακό σεμινάριο για το ταξιδιωτικό εμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περιφερειακά τουριστικά συμβούλια μίλησαν για τα μέτρα ασφαλείας. Ο Flavio Zappacosta, διευθυντής του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, δήλωσε ότι ο στόχος της δημοσίευσης των κατευθυντήριων γραμμών ήταν να «διαβεβαιώσει τους επισκέπτες ότι η Ιταλία είναι έτοιμη για τουρίστες και έχει τα σωστά μέτρα για να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλειά τους».

Η Maria Elena Rossi, διευθύντρια μάρκετινγκ και προώθησης για το ENIT, δήλωσε ότι το τουριστικό συμβούλιο απομακρύνει την εστίαση από τον ήλιο και την παραλία προς άλλα τμήματα, όπως το LGBTQ + και τις ενεργές διακοπές, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό γκολφ πριν από το προγραμματισμένο Κύπελλο Ryder του 2022 στη Ρώμη. .

Είπε ότι η πολυτέλεια θα είναι «το πρώτο τμήμα που θα ξαναρχίσει» και ότι γίνονται σχέδια για την παράταση της τουριστικής σεζόν μετά το τέλος του καλοκαιριού, ώστε να καλυφθεί το τέλος της έναρξης. «Γνωρίζουμε ότι η σεζόν φέτος ξεκινά πολύ αργότερα από το συνηθισμένο. Πολλά ακίνητα ανοίγουν μόνο τώρα , επομένως βλέπουμε μια προσπάθεια από όλες τις περιοχές και τους προορισμούς να επεκτείνουν τη σεζόν έως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. "

Ο Rossi είπε ότι τώρα ήταν μια ευκαιρία να προωθηθεί η Ιταλία σε ταξιδιώτες που θέλουν να τη δουν με νέο φως.

«Ποτέ ξανά εμείς και οι τουρίστες δεν θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε την Ιταλία με τον τρόπο που μπορείτε να την επισκεφτείτε φέτος. Είναι απολύτως γοητευτικό να βλέπουμε τις πόλεις μας με τον τρόπο που μπορείτε τώρα και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα μουσεία μας. Είναι ένας τρόπος να βλέπεις με νέα μάτια τη χώρα που ήδη γνωρίζουν πολλοί Βρετανοί και Ιρλανδοί επισκέπτες, αλλά πραγματικά τώρα μπορούν να επισκεφθούν με έναν πολύ ιδιαίτερο και αποκλειστικό τρόπο. "

Το ENIT κυκλοφόρησε επίσης μια εφαρμογή, Italia VR, η οποία θα περιλαμβάνει πληροφορίες για την τέχνη, την ιστορία, την περιοχή, τον πολιτισμό, τα τρόφιμα και το κρασί στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η περιοχή Basilicata της Ιταλίας, η οποία έχει το χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης στη χώρα, έχει κηρυχθεί «χωρίς Covid».

https://www.dimokratiki.gr/

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Ρόδος και Νότιο Αιγαίο με κοινή πορεία στα διεθνή ΜΜΕ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Συνάντηση Πούτιν και Aeroflot για το άνοιγμα των συνόρων - Πότε περιμένουν την πλήρη αποκατάσταση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Τραγέλαφος !! Εγκλωβισμένοι Σέρβοι τουρίστες με κορονοϊό - Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας η Χαλκιδική

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η Ισπανία έκλεισε 55 παραλίες για να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση του ιου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Ο τουρισμός στην Ισπανία με μεγάλες απώλειες, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

«Πεθαίνει» ο τουρισμός στην Τουρκία: Άνεργοι επτά στους 10 επαγγελματίες του κλάδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία χαμηλή αλλά οι τιμές παραμένμουν υψηλές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Οδικός τουρισμός: Κρατήσεις από τον... δρόμο και κλειστά ξενοδοχεία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ούτε 25% των περσινών αφίξεων δεν “βλέπουν” οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ερμηνευτική εγκύκλιος για το «πρόστιμο» 2.000 ευρώ σε τουριστικά γραφεία που υποδεικνύουν σε τουρίστες καταστήματα για αγορές