ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Τάσεις      ΑΠΟΨΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ     

“Θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα στην Κω”

Δεν προβλέπονται για τον μήνα Ιούλιο κρατήσεις πάνω από το 20% της δυναμικότητας του νησιού. Η κατάταξη της Κω στην μεσαία κατηγορία υγειονομικής περίθαλψης ήταν μεγάλο λάθος.

Δημοσιεύθηκε στις

Photo: kosnews24.gr

Άρθρο του Σταμάτη Βουκουβαλίδη 

ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙΜια εβδομάδα πριν το άνοιγμα του Αεροδρομίου μας και το τοπίο των κρατήσεων είναι ακόμα εντελώς αβέβαιο.

Έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου λίγες πτήσεις από Γερμανία - Ολλανδία - Γαλλία - Πολωνία. Μερικές από αυτές θα ακυρωθούν γιατί δεν υπάρχουν ανάλογες κρατήσεις. Δεν προβλέπονται για τον μήνα Ιούλιο κρατήσεις πάνω από το 20% της δυναμικότητας του νησιού.

Οι κρατήσεις Αυγούστου Σεπτεμβρίου θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες. Θα κυλήσουν όλα καλά τον Ιούλιο???

Η κατάταξη της Κω στην μεσαία κατηγορία υγειονομικής περίθαλψης ήταν μεγάλο λάθος. Αυτό βέβαια πρέπει να είναι ένα ισχυρό κίνητρο να ασκήσουμε πιο έντονη πίεση για την επί τέλους δημιουργία νέου οργανωμένου νοσοκομείου σένα τόσο σημαντικό τουριστικό προορισμό της χώρας.

Η έντονη επιθυμία των φίλων που επιλέγουν το νησί μας περιορίζεται πολύ από τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν σ'όλη την διάρκεια των διακοπών τους από την αναχώρηση μέχρι την επιστροφή τους. Δεν είναι απαραίτητο να
αναφέρουμε λεπτομέρειες.

Βέβαια ο καθένας αντιλαμβάνεται τις συνέπειες σε περίπτωση που παρουσιαστούν κρούσματα του ιού. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια στην σεζόν και δυσφήμιση για της επόμενη χρονιά.

Οι συνθήκες που παρουσιάστηκαν φέτος μας φωνάζουν δυνατά ότι η αδιαφορία μας για τον Ελληνικό τουρισμό ήταν λάθος. Νομίζω πως είναι ώρα να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα και να δημιουργήσουμε κίνητρα για τον εσωτερικό τουρισμό. Υπαρχουν προτασεις.

Επίσης πρέπει να δούμε πιο κοντά τον θαλάσσιο τουρισμό και το yhachting. Αντί να βοηθούμε τον κλάδο τον καταδικάζουμε με υπερβολικά τέλη και λάθος πολιτικές. Υπάρχουν προτάσεις.

Είναι γεγονός ότι θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα στο νησί. Ξενοδοχεία και επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν και όσες ανοίξουν θα υπολειτουργήσουν.

Άρα όποια κιαν είναι τα αποτελέσματα Κράτος Περιφέρεια και Δήμος πρέπει να σκύψουν πάνω από επιχειρήσεις και κυρίως στους εργαζομένους, να βρουν λύσεις επιβίωσης για να προσβλέπουμε για ένα καλύτερο μέλλον το οποίο προς το παρόν φαίνεται επισφαλές.

https://www.kosnews24.gr

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Σήμα κινδύνου από τον τουρισμό κρουαζιέρας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Μπαράζ ακυρώσεων στις Κυκλάδες- Πληρότητα 20% στη Σαντορίνη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Ρόδος και Νότιο Αιγαίο με κοινή πορεία στα διεθνή ΜΜΕ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 8.7.2020

Συνάντηση Πούτιν και Aeroflot για το άνοιγμα των συνόρων - Πότε περιμένουν την πλήρη αποκατάσταση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Τραγέλαφος !! Εγκλωβισμένοι Σέρβοι τουρίστες με κορονοϊό - Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας η Χαλκιδική

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η Ισπανία έκλεισε 55 παραλίες για να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση του ιου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Ο τουρισμός στην Ισπανία με μεγάλες απώλειες, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

«Πεθαίνει» ο τουρισμός στην Τουρκία: Άνεργοι επτά στους 10 επαγγελματίες του κλάδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία χαμηλή αλλά οι τιμές παραμένμουν υψηλές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Οδικός τουρισμός: Κρατήσεις από τον... δρόμο και κλειστά ξενοδοχεία