ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ      Προορισμοί      ΕΙΔΗΣΕΙΣ      ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ      ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ     

Θάσος: «Χάθηκε» για φέτος η Βρετανική αγορά

Από τις 21.000 Βρετανούς που πέρυσι έκαναν τις διακοπές τους στη Θάσο, φέτος το καταπράσινο νησί του Βορείου Αιγαίου, δεν ελπίζει ούτε σε έναν μετά και την ανάκληση των οργανωμένων ταξιδιών της TUI Bρεταννίας

Δημοσιεύθηκε στις

Photo:

Από τις 21.000 Βρετανούς που πέρυσι έκαναν τις διακοπές τους στη Θάσο, φέτος το καταπράσινο νησί του Βορείου Αιγαίου, δεν ελπίζει ούτε σε έναν μετά και την ανάκληση των οργανωμένων ταξιδιών της TUI Bρεταννίας. Η Θάσος για φέτος χάνει τη δεύτερη μεγαλύτερή της αγορά οργανωμένων γκρουπ εξωτερικού και αρχίζει από την 1η Ιουλίου, που ανοίγει και το αεροδρόμιο Καβάλας, να ξανακτίζει σταδιακά τον αεροπορικό τουρισμό από το μηδέν. 

Ως και σήμερα, έχει ανοίξει σχεδόν το 70% των ξενοδοχείων του νησιού, με πληρότητες όμως απογοητευτικές αφού στην καλύτερη περίπτωση φτάνουν το 20% και, στη χειρότερη, το 1%, όπως είπε στο GRTimes.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης. 

Αρχές Ιουλίου, ανοίγουν και  τα  υπόλοιπα εποχικά ξενοδοχεία του νησιού, ελπίζοντας φέτος στους Βαλκάνιους και τους Κεντροευρωπαίους, αλλά και στους Έλληνες καθώς φέτος θα υπάρχει διαθεσιμότητα στα καταλύματα, στη high season. Σημειώνεται ότι τόσο οι Έλληνες, όσο και οι Βαλκάνιοι προτιμούν για τις διακοπές τους την περίοδο από τις  15-20 Ιουλίου μέχρι και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ δεν συνηθίζουν να κάνουν από πολύ νωρίτερα κρατήσεις σε καταλύματα.

Στόχος η καλύτερη διαχείριση της ζημίας

“Φέτος αυτό που κυρίως θα προσπαθήσουμε είναι, να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της ζημίας που θα έχουν οι επιχειρήσεις μας. Όπως και στην υπόλοιπη χώρα, είχαμε ακυρώσεις και πολλά αιτήματα για μετάθεση των κρατήσεων που είχαν γίνει προ κορωνοϊού, για την επόμενη χρονιά. 

“Εκτιμώ ότι η τουριστική κίνηση θα φτάσει περίπου στο 30% της περυσινής. Φέτος θα δουλέψουμε για τον τόπο μας, για να στηρίξουμε τη καλή φήμη του ελληνικού τουρισμού, για τους εργαζομένους μας”, είπε ο κ. Παρασχούδης προσθέτοντας ότι στα ξενοδοχεία του νησιού, με πληρότητες που θα είναι περί το 20%-30% των περυσινών, απασχολείται σχεδόν το 50% των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί πέρυσι. 

Για την Θάσο, ένα τουριστικό νησί που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη όσον αφορά στον εισερχόμενο τουρισμό, το πλήγμα λόγω covid-19, είναι μεγάλο. 

Σημειώνεται ότι οι ξενοδοχειακές κλίνες είναι σχεδόν 10.500 και στα ενοικιαζόμενα άνω των 15.000. Πέρυσι, το νησί δέχθηκε, βάσει στοιχείων, περί τις 400.000 τουρίστες, ενώ αν υπολογισθούν και εκείνοι που έμειναν σε καταλύματα Airbnb, ίσως ο αριθμός αυτός να πλησίασε και τις 500.000 επισκέπτες. Δηλαδή για τη φετινή σεζόν, με βάση τις πληρότητες που αναμένονται για Ιούλιο και Αύγουστο, η Θάσος θα δεχθεί το πολύ 100.000-150.000 τουρίστες.

Η απώλεια της Βρετανικής αγοράς

H απόφαση της TUI Βρετανίας να ανακαλέσει τα προγραμματισμένα ταξίδια στη Θάσο, είναι μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό του νησιού, είπε στο GRTimes.gr η κα. Μαρία Πολυμέρου του ταξιδιωτικού γραφείου Mermaid Travel και αντιπρόσωπος της TUI στην Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας – Θράκης. 

“Πέρυσι η Θάσος δέχθηκε 15.000 Βρεταννούς, με οργανωμένα γκρουπ της TUI και επιπλέον 6.000 με γκρουπ της Thomas Cook. Φέτος και λόγω πανδημίας, ανακλήθηκαν τα οργανωμένα ταξίδια των TUI Βρετανίας, Βελγίου και Ολλανδίας και μόνο η TUI Γερμανίας θα φέρει γκρουπ τουριστών στη Θάσο”, είπε η κα. Πολυμέρου. 

Για τον τουρισμό του νησιού το πλήγμα είναι μεγάλο καθώς οι τρεις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού για τη Θάσο, είναι η γερμανική, η βρεταννική και η σκανδιναβική, με τουρίστες που μετακινούνται αεροπορικώς με πτήσεις charter. 

“Το 2020 έδειχνε ότι θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό, αφού από το Δεκέμβριο του 2019 είχε πουληθεί το 50% των πακέτων στη Βρεταννική αγορά. Με το ξέσπασμα της πανδημίας, οι προκρατήσεις ακυρώθηκαν ή κάποιες μεταφέρθηκαν για την επόμενη τουριστική σεζόν. Περιμένουμε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, να δούμε τι κίνηση θα έχουμε από το εξωτερικό, από Γερμανία, Σκανδιναβία, Πολωνία. 

“Για το νησί, που έχει επενδύσει στον τουρισμό, το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο, αλλά εκτιμούμε πως θα δεχθούμε αρκετούς Βαλκάνιους τουρίστες, ελπίζουμε και Έλληνες”, κατέληξε η κα. Πολυμέρου. 

Οι Βαλκάνιοι, οδικοί τουρίστες που ως επί το πλείστον μετακινούνται με τα δικά τους μεταφορικά μέσα, έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι Ρουμάνοι.

https://www.grtimes.gr

Τo Tourism News είναι μια δημοσιογραφική ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με σκοπό να παράσχει ενημέρωση στους επαγγελματίες του χώρου τόσο για τον ίδιο το χώρο όσο και για παρεμφερείς ή εξαρτώμενους κλάδους όπως ο επισιτισμός, οι αερομεταφορές, η συνολική οικονομία της χώρας κλπ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Τραγέλαφος !! Εγκλωβισμένοι Σέρβοι τουρίστες με κορονοϊό - Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας η Χαλκιδική

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η Ισπανία έκλεισε 55 παραλίες για να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση του ιου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Ο τουρισμός στην Ισπανία με μεγάλες απώλειες, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

«Πεθαίνει» ο τουρισμός στην Τουρκία: Άνεργοι επτά στους 10 επαγγελματίες του κλάδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία χαμηλή αλλά οι τιμές παραμένμουν υψηλές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 7.7.2020

Οδικός τουρισμός: Κρατήσεις από τον... δρόμο και κλειστά ξενοδοχεία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ούτε 25% των περσινών αφίξεων δεν “βλέπουν” οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Ερμηνευτική εγκύκλιος για το «πρόστιμο» 2.000 ευρώ σε τουριστικά γραφεία που υποδεικνύουν σε τουρίστες καταστήματα για αγορές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

“Με το άνοιξε – κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν” λέει ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων για το “μπλοκ” στους Σέρβους

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.7.2020

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζομένους στον τουρισμό για το εποχικό επίδομα